П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 07.02.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на седми февруари две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора Петър Мидов

сложи за разглеждане исково адм. дело № 1363 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

На второ четене се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Д.Н.Е., редовно призован, не се явява, не изпраща представител.

Съдът докладва: От адв.Л., в качеството си на представител на ищеца е постъпило становище за днешно съдебно заседание. Сочи, че не може да се яви, не възразява по хода на делото, няма доказателствени искания и не сочи нови доказателства.

ОТВЕТНИКЪТ НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ - СОФИЯ, редовно призовани, се представляват от юрк. З., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

Окръжна прокуратура Хасково, редовно призовани, се представляват от прокурор Мидов.

Юрк. З. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се исковата молба.

Юрк. З. – Моля да отхвърлите като недоказана и неоснователна исковата претенция. Поддържам становището изразено в предходно административно дело. Да се приемат и приложат всички писмени доказателства събрани до момента. По отношение на доказателствата представени от преупълномощеният адвокат, поддържам становището си изразено към онзи момент, че не желая да се приемат. Считам делото за изяснено и моля за ход по същество.

ПРОКУРОРЪТ – Становище по иска ще взема по същество. Да се приемат представените доказателства.

Съдът намира, че следва да бъдат приети като писмени доказателства по делото всички представени до настоящия момент. По отношение на представените доказателства за последното съдебно заседание, проведено  по АД №973/2018г., съдът намира, че няма пречка да бъдат приети, доколкото са представени от адвокат, който е преупълномощен от адв. Л.. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото Разпореждане №261-00-2457-2/12.04.2018г. на ЗА Ръководител на осигуряването за безработица; Решение №1012-26-104-1/18.05.2018г. на Директор ТП на НОИ – Хасково; Договор за правна помощ от 23.04.2018г.; Договор за правна помощ от 17.06.2018г.; Разписка за получена сума от 27.06.2018г.; Разписка за получена сума от 23.04.2018г.

ПРИЛАГА по делото АД №973/2018г. по описа на АдмС – Хасково.

Юрк. З. – Считам делото за изяснено. Да се приключи.

ПРОКУРОРЪТ – Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. З. – Моля да постановите акт, с който да отхвърлите като неоснователна и недоказана подадената искова молба от Е.. Поддържам писмената си защита, в която подробно съм изложила мотивите си. Същата съм представила по АД №973/2018г. по описа на настоящият съд. Моля за присъждане на разноски.

ПРОКУРОРЪТ – Считам иска за основателен и доказан по размер, тъй като се касае за незаконосъобразен акт на административен орган. За осъществяване на защита срещу него ищецът е претърпял вреди, които подлежат на обезщетение и размера им е уточнен с доказателства. Поради това, предлагам да уважите иска.

Съдът ще постанови решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:04 часа.

Протоколът се изготви на 07.02.2020 г.

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

 

Секретар: