П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 11.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на единадесети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1306 по описа за 2018 година ………..………..…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 10.50 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Община Свиленград, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

Съдът докладва: От адв. О. – пълномощник на жалбоподателя е постъпила молба вх.№998/10.02.2020г. В същата се прави искане да се даде ход на делото в отсъствие на жалбоподателя и неговия представител. Предвид това, че по делото не е изпълнена назначената съдебно-икономическа експертиза, се моли същото да се отложи за друга дата и да се предостави възможност на вещото лице да представи заключение.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", редовно уведомен от предходно съдебно заседание,  не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото е постъпила молба вх.№1007/11.02.2020г. от ст.юрк.П. – процесуален представител на ответника. В същата се прави искане, при липсата на страната и процесуалния ѝ представител, както и липса на процесуални пречки - да бъде даден ход на делото. При непредставена съдебно-икономическа експертиза се прави искане, делото да се отложи за друга дата, в случай, че се уважи молбата на вещото лице. При неуважаване на същата, се излагат съображения по същество.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В. не се явява.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва молба вх.№990/10.02.2020г. от вещото лице Х.В.. В същата се посочват причини, поради което до настоящия момент не е изготвено заключението на назначената съдебно-икономическа експертиза. Прави се искане, да се даде възможност да се представи заключение и делото да се отложи за най-ранната друга възможна дата.

Като взе предвид, че по делото не е представено заключение по допуснатата съдебно-икономическа експертиза, както и становището на страните да бъде дадена възможност да се представи такова, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и да даде възможност на вещото лице В. да представи заключение.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА възможност на вещото лице да представи заключение по допусната съдебно-икономическа експертиза, с указания същото да се представи по делото не по-късно от 7-дни преди датата на следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.02.2020г. от 10.10 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 10.59 часа.

Протоколът се изготви на 11.02.2020г.

 

СЪДИЯ:

 

Секретар: