П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 11.02.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на единадесети февруари две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора Елеонора Иванова ………………………………………….

сложи за разглеждане исково адм. дело № 1392 по описа за 2019 г. …

докладвано от съдия Цветомира Димитрова …………………….…..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Ж.С.С., непълнолетен, действащ със съгласието на майка си – К.Г.С., редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител. От адв. Д.А. – процесуален представител на ищеца, е постъпила молба с вх.№270/13.01.2020 г. при АдмС – Хасково, с която моли да се даде ход на делото в негово отсъствие. Заявява, че поддържа исковата молба и направените в нея искания за доказателства, като моли да се приложи посоченото АНД. Изразява становище по същество на спора. 

ОТВЕТНИКЪТ Областна дирекция на МВР-Хасково, редовно призовани, се представляват от гл.юрк.С. С., редовно упълномощен по делото.

СТРАНА Окръжна прокуратура, гр.Хасково, редовно призовани, се представлява от прокурор Елеонора Иванова.

Юрк.С. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се исковата молба.

Докладва се отговорът на ответника по нея, постъпил в съда с писмо  под вх.№215/09.01.2020 г.

Докладва се писмо вх.№80/07.01.2020 г. на съдия при Районен съд – Харманли, приложено към което се представя приключилото АНД №266/2019 г. по описа на РС – Харманли.

Юрк.С. – Както съм изразил становище в отговора по исковата молба, оспорваме жалбата изцяло на посочените в същата съображения и основания. Да се приеме представеното с исковата молба удостоверение за раждане на Ж.С.С., както и да се приложи АНД №266/2019 г. по описа на РС – Харманли.

ПРОКУРОРЪТ – Становище по основателността на исковата молба ще взема в хода по същество. Моля да приложите АНД №266/2019 г. по описа на РС – Харманли. Да се приеме представеното с исковата молба удостоверение за раждане на Ж.С.С..

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приеме като писмено доказателство представеното с исковата молба  удостоверение за раждане на Ж.С.С., както и следва да приложи към делото приключилото АНД №266/2019 г. по описа на РС – Харманли, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото удостоверение за раждане на Ж.С.С.,  издадено на 21.03.2013г., въз основа на акт за раждане № 1350/16.11.2002г.

ПРИЛАГА по настоящото дело приключилото АНД №266/2019 г. по описа на Районен съд – Харманли.

Юрк.С. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк.С. – Уважаема госпожо председател, моля да отхвърлите предявената искова молба като неоснователна и недоказана. От приобщените доказателства по АНД №266/2019 г. по описа на Районен съд – Харманли се установява, че пълномощникът на ответника не е представил по въпросното дело нито свое пълномощно, нито доказателства, удостоверяващи заплатения адвокатски хонорар, само една разписка, с която адв.А. твърди, че му е заплатен такъв. Моля да приемете подробните ми писмени съображения за прекомерност на този хонорар за въпросното а.н.дело. Моля да отхвърлите предявената искова молба и да ни присъдите юрисконсултско възнаграждение в полза на ответника.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, считам исковата претенция за доказана по основание и размер, поради което предлагам да я уважите.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:08 часа.

Протоколът се изготви на 11.02.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: