П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 13.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на тринадесети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

 

При участието на секретаря Дорета Атанасова……..………………………..……..…..

и  прокурора …………………………………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1070 по описа за 2019 година …...……..………… 

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………...

на именното повикване в 11.00 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.И.С., уведомен от предходното съдебно заседание, се явява лично и с адв. С., с пълномощно от преди.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия - главен юрисконсулт П., е постъпила молба, с която моли за ход на делото. Моли да се приемат като доказателства документите, постъпили от „Еконт Експрес“ ООД. Не възразява за даване възможност на вещото лице З.И. да изготви заключение по допуснатата експертиза. Към момента няма доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. При наличие на направени такива от страна на жалбоподателя, моли да ѝ бъде дадена възможност да се запознае със същите, да изрази становище и евентуално да ангажира доказателства в определен от съда срок.

                        ВЕЩОТО ЛИЦЕ З.В.И., редовно призована, не се явява. 

                        Адв. С. – Моля да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :    

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва по реда на постъпването им:

                        Постъпила е молба от вещото лице З.В.И., с която моли да се определи нова дата за представяне и изслушване на експертизата, поради липса на отговор от ТД на НАП – Пловдив и липса на възможност за достъп до информация.

                        Постъпили са и два броя писма от „Еконт Експрес“ ООД, с които във връзка с молба от жалбоподателя по реда на чл. 192 от ГПК, се представят документи в оригинал.

                        Адв. С. – Госпожо Председател, предвид обема на постъпилите документи, ще моля да ни се даде възможност да се запознаем с тях и в следващото съдебно заседание да изразим становище относно приемането им, тъй като оспорваме подписите в тези документи. Моля да ни дадете възможност с допълнителна молба да уточним кои от тях точно оспорваме.  По отношение на вещото лице, моля да се даде възможност на същото да изготви заключението си.

                        Съдът като взе предвид становището на пълномощника на жалбоподателя, намира, че с оглед обема на постъпилите от „Еконт Експрес“ ООД документи в оригинал, следва да даде възможност на жалбоподателя да се запознае със същите и с допълнителна молба, представена в 14-дневен срок от днес с препис за ответника, да уточни кои от тях оспорва, поради което по приемането им и откриването на производство по оспорването им ще се произнесе в следващото съдебно заседание.

                        Във връзка с молбата на вещото лице и изразеното в днешното съдебно заседание становище от жалбоподателя, съдът намира, че на вещото лице следва да бъде дадена възможност да изготви заключение за следващото съдебно заседание, като му се укаже, че заключението следва да бъде представено по делото най-малко 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание.

                        Водим от горното съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да се запознае с представените от „Еконт Експрес“ ООД документи в оригинал и в 14-дневен срок, считано от днес, с допълнителна писмена молба, представена с препис за ответника, да посочи конкретно кои от постъпилите документи оспорва, след което съдът ще се произнесе по въпроса за приемането им и за откриване на производство по тяхното оспорване.

                        ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице З.И. да представи заключение по допусната съдебно-техническа експертиза за следващото съдебно заседание, като й УКАЗВА, че експертизата следва да бъде изготвена и представена по делото най-късно 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание.

                        Адв. С. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

                        Съдът намира делото неизяснено от фактическа страна, поради което за правилното му изясняване счита, че същото следва да се отложи за друга дата, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.04.2020 г. от 11.20 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се изпрати призовка на вещото лице с указанията на съда.

                        Заседанието приключи в 11.09 часа.

                        Протоколът се изготви на 13.02.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: