П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 21.02.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на двадесет и първи февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора Петър Мидов

сложи за разглеждане адм.дело № 125 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 11.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Х.Х.А., нередовно призован за днешното съдебно заседание. Отрязъкът от призовката, изпратена до процесуалния му представител адв. Л.Г. не е върнат по делото.

Съдът докладва постъпила по електронната поща на Административен съд – Хасково молба с вх. №1260/20.02.2020 г. от адв. Г., с която същата уведомява съда, че във връзка с насроченото съдебно заседание за 21.02.202 г. няма да присъства, поради нередовното ѝ призоваване. Моли делото да бъде отложено за друга дата, за която да бъдат редовно призовани.

ОТВЕТНИКЪТ ПРЕСЕДАТЕЛ НА ДАБ, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 07.02.2020 г., не се явява, представлява се от ст. юрк. М.Х., надлежно упълномощена по делото.

Съдът докладва постъпило по делото писмо от Окръжна прокуратура – Хасково с вх. №1120/14.02.2020 г., в което се заявява желание за участие като страна по административно дело №125/2020 г.

            В залата се явява прокурорът Петър Мидов – прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково.

            ПРОКУРОРЪТ: Уважаема госпожо съдия, поддържам направеното искане. Моля на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК да бъде конституирана Окръжна прокуратура – Хасково като страна в образуваното производство, тъй като настоящото производство е от категорията дела, които засягат от висока степен държавния и обществен интерес.

            Съдът намира, че с оглед направеното искане в депозираното писмо, което се поддържа и в днешното съдебно заседание от прокурора Петър Мидов и обосновава наличие на важен обществен и държавен интерес от участието на прокуратурата в настоящото производство, следва Окръжна прокуратура - Хасково да бъде конституирана като страна по делото, водим от което и на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

            КОНСТИТУИРА на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК Окръжна прокуратура – Хасково като страна по адм. дело №125/2020 г. по описа на Административен съд - Хасково.

СТ.ЮРК. Х.: С оглед нередовното призоваване на жалбоподателя и постъпилата молба от процесуалния представител на същия, считам, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден.

            ПРОКУРОРЪТ: Считам, че не следва да бъде даден ход на делото, поради нередовното призоваване на жалбоподателя.

            Съдът намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, с оглед нередовното призоваване на жалбоподателя в настоящото производство, поради което счита, че ход на делото не следва да бъде даден и същото следва да бъде насрочено за друга дата с надлежно призоваване на жалбоподателя в настоящото производство. Ето защо, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 03.04.2020 от 10.30 часа, за която дата ответникът и окръжна прокуратура – Хасково да се считат редовно призовани при условията на чл.138, ал.2 от АПК. Да се призове жалбоподателя за датата на следващо съдебно заседание, чрез процесуалния му представител - адв. Л.Г..

Заседанието приключи в 11.04 часа.

Протоколът се изготви на 21.02.2020 година.

 

                                                                   

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

 

 

 

Секретар: