П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 25.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и пети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора Цв. Пазаитова .…..……………..…..……………….………………..……….

сложи за разглеждане исково адм. дело № 109 по описа за 2020 година ………..…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Д.М.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото е постъпила молба от адв. Н., с вх.№1310/24.02.2020г. В същата се сочи, че поради служебна ангажираност в РС – Крумовград, адв. Н. е възпрепятстван да се яви в днешното съдебно заседание, но не се възразява да се даде ход на делото, като се сочи поддържане на предявения иск и липса на отводи към съда. Моли се, да се приложи към настоящото дело АНД №567/2019г. на РС – Хасково и се сочи липса на други доказателствени искания. При липса на възражение от ответната страна за прекомерност на адвокатското възнаграждение, се обосновава поисканото такова, с оглед предприетите действия по процесуалното представителство по делото. Представят се и писмени бележки по същество.

ОТВЕТНИКЪТ Областна Дирекция на МВР Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от гл.юрк.С., с пълномощно по делото.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО се явява прокурора Цвета Пазаитова.

Гл.юрк.С. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се Искова молба от Д.М.П. на основание чл.1, ал.1 от ЗОДОВ и цена на иска 300 лева имуществени вреди.

Докладва се писмо вх.№ 1065/12.02.2020г., ведно с приложен към него Отговор на искова молба и пълномощно за процесуално представителство на гл.юрк.С..

Гл.юрк.С. – Поддържам депозирания отговор на исковата молба. Няма да соча други доказателства. Да се приложи постъпилото АНД.

ПРОКУРОРЪТ – Допустима е исковата молба, няма да соча доказателства, да се приложи АНД № 567/2019г. на РС – Хасково.

Съдът намира, че към доказателствата по делото следва да приеме приложените към исковата молба такива. Намира, че следва да приложи към настоящото дело АНД № 567/2019г. на РС – Хасково, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА към доказателствата по делото Решение №233/08.07.2019г. по АНД№567/2019г. на РС – Хасково и копие от Договор за правна защита и съдействие от 06.06.2019г., ведно с пълномощно.

ПРИЛАГА към настоящото дело АНД № 567/2019г. на РС – Хасково.

Гл.юрк.С. – Нямам доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания.

Съдът, като взе предвид, че от страните не се правят други доказателствени искания, намери делото за изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Гл.юрк.С. – Уважаема госпожо съдия, считам предявения иск за основателен и доказан по размер. Моля, при постановяване на Вашето решение да вземете предвид възражението ми за прекомерност на адвокатския хонорар по настоящото производство, с оглед факта, че същото не представлява фактическа и правно сложност и от друга страна – процесуалния представител на ищеца, дори и в днешното съдебно заседание не се явява. Моля за Вашия акт в тази насока.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо Председател, считам предявения иск за основателен и за доказан. Намирам, че е изпълнен фактическия състав на чл.1, ал.1 от ЗОДОВ. Налице е незаконосъобразен административен акт и претърпяна вреда от ищеца, както и причинна връзка между тези два факта, с оглед на което предлагам да уважите предявения иск.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.05 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2020 г.

                                                                                                 

 

СЪДИЯ:

        

 

Секретар: