П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 25.02.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и пети февруари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1306 по описа за 2018 година ………..………..…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 10.10 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Община Свиленград, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

Съдът докладва:От адв.О. е постъпила молба вх.№1307/24.02.2020г., с която се прави искане да не се дава ход на делото, поради невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание и служебна ангажираност по гр.дело на РС – Свиленград, с приложена призовка за страна. При даване ход на делото не се възразява да бъде изслушано вещото лице, сочи се липса на искания за събиране на други доказателства, като при даване ход по същество се иска възможност за представяне на писмени бележки.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", редовно уведомен от предходно съдебно заседание,  не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото е постъпила молба вх.№1283/24.02.2020г. от ст.юрк.П. – процесуален представител на ответника. В същата се сочи липса на възражение по даване ход на делото, възразява се срещу изслушване на депозираното заключение по назначената съдебно-икономическа експертиза, с оглед представяне на същото извън срока определен по чл.199 от ГПК, във вр. с чл.144 от АПК. Сочи се липса на други доказателствени искания. При неуважаване на искането за отлагане на делото за друга дата, се излагат аргументи по същество.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.Г.В. се явява лично.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпило заключение вх.№1229/19.02.2020г. от вещото лице Х.В. по назначената съдебно-икономическа експертиза, извън срока предвиден по чл.199 от ГПК, във вр. с чл.144 от АПК.

С оглед датата на депозиране заключението на вещото лице, съдът намира, че не е съобразена нормата на чл.199 от ГПК, във вр. с чл.144 от АПК. Предвид изрично направеното възражение от страна на процесуалния представител на ответника за изслушване заключението в днешното съдебно заседание, съдът намира, че същото не следва да бъде изслушано в отсъствие на страните и при депозирането извън предвидения от закона срок. Поради това, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, до която страните да имат възможност да се запознаят с депозираното заключение и да вземат становище.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 21.04.2020г. от 11.20 часа, за която дата страните и вещото лице да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10.20 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2020г.

 

СЪДИЯ:

 

Секретар: