П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 25.02.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и пети февруари две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 746 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.С.М., редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. От процесуален представител на същия - адв. П., надлежно упълномощен по делото, е постъпила молба с вх.№547/22.01.2020 г. при АдмС – Хасково, в която сочи, че на същата дата е ангажиран в Апелативен съд – Пловдив и моли делото да бъда отложено за друга дата. Прилага призовка за страна, изпратена до адв.П. в качеството на защитник на подсъдимо лице.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. В., надлежно упълномощена по делото.

Юрк.В. – Да се даде ход на делото. После ще взема становище по молбата.  Нямам възражения делото да бъде отложено за друга дата.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. С оглед изложените в молбата на пълномощника на жалбоподателя уважителни причини за невъзможността му за явяване в днешното съдебно заседание, подкрепени с убедителни писмени доказателства в тази насока и за да не бъде затруднено правото на защита на оспорващата страна, с оглед процесуалните действия, които следва да се извършат по делото, съдът намира, че молбата му за отлагане делото за друга дата следва да бъде уважена, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА  същото за 28.04.2020 г. от 10:00 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени от днес.

УКАЗВА на жалбоподателя, че за следващото съдебно заседание следва да организира защитата си по начин, който да позволи или личното му явяване, или чрез упълномощен процесуален представител, тъй като ново отлагане на делото на същото основание не е допустимо, а на друго основание делото ще бъде отложено само по изключение и то ако съдът прецени, че не е налице злоупотреба с право.

Заседанието приключи в 10:06 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: