П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 25.02.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и пети февруари две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 1417 по описа за 2019 г. ……….…

докладвано от съдия Цветомира Димитрова …………………….…..…

на именното повикване в 10:07 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ССинан“ ЕООД,с.К., обл.Хасково, редовно призован, се представлява от адв.М.Г., надлежно упълномощена с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Началник отделОперативни дейности“ – Пловдив при ЦУ на НАП, редовно призован, се представлява от ст.юрк.М. К., надлежно упълномощена с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

Адв.Г. – Да се даде ход на делото.

Юрк.К. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв.Г. – Поддържам жалбата. Нямаме искания за събиране на нови доказателства. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи, както и служебно извършената справка в търговския регистър относно „ССинан“ ЕООД. Във връзка със становището на ответната страна правя възражение за прекомерност на юрисконсултското възнаграждение.

Юрк.К. – Оспорваме жалбата. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи, както и служебно извършената справка в търговския регистър относно „ССинан“ ЕООД. Няма да правим доказателствени искания. Нови доказателства няма да сочим.

Съдът намира, че за изясняване делото от фактическа страна следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка във вид на заверен препис, както и служебно изготвената справка от търговския регистър относно търговския статут на „ССинан“ ЕООД, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№8096/27.12.2019 г. – от лист 12 до лист 32 по делото; служебно изготвената справка от търговския регистър относно търговския статут на „ССинан“ ЕООД, с.К.-актуална към 31.12.2019г.

Адв.Г. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк.К. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.Г. – Уважаема госпожо председател, моля да отмените изцяло обжалваната заповед като неправилна и незаконосъобразна по подробно изложените в жалбата съображения. Изцяло поддържам посочените в същата основания и моля за Вашия съдебен акт в този смисъл. Моля за разноски, представям списък на разноските.

Юрк.К. – Уважаема госпожо председател, моля да отхвърлите жалбата като неоснователна и потвърдите обжалваната заповед за налагане на ПАМ. Считам, че същата е правилна и законосъобразна, с подробно изложени мотиви както относно наличието на основания за налагането й, така и относно продължителността на срока. Считам, че в този случай, предвид подробно изложените мотиви, възражението, че същият не е обоснован, е неоснователно. Все пак срокът е към средния, предвиден в разпоредбата на чл.186, поради което считам, че е правилен и законосъобразен в размера, в който е определен. Отделно от това считам, че не са изложени съображения, които да обосновават засягане интереса на жалбоподателя в степен по-голяма от необходимата, която в случая се постига чрез прилагане на ПАМ. Поддържам съображенията, които са изложени подробно от процесуалния представител на НАП в становището, приложено към преписката. Претендираме присъждане на юрисконсултско възнаграждение, за което сме приложили списък на разноските.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:10 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: