П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 05.03.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на пети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Йорданка Попова .....………………………..……..…..

и  прокурора ……………………...…………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1368 по описа за 2019 година ….……..…………. 

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………..

на именното повикване в 10.30 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „СВИЛА“ АД - Хасково, чрез представител инж. Ц.В.Д., редовно призован, не изпраща представител.

От пълномощника на същия - адв.И. И., е постъпила молба с вх.№1476/02.03.2020 г., с която моли производството по делото да бъде спряно до приключване с влязло в сила решение по преюдициален спор за материално право, по което в Районен съд – Харманли е образувано гр.д. №176/2020 г. с правно основание чл.108 от ЗС и представя съдебно удостоверение. В случай, че искането не бъде уважено моли делото да се отложи за друга дата, тъй като на днешна дата е служебно ангажиран в Окръжен съд – Хасково, за което представя извадка от протокол от съдебно заседание.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА КМЕТ НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ, редовно призован, се представлява от гл.юрк.Г. К., с представено днес пълномощно.

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА М.В.Г., редовно призована, не се явява.

От пълномощника на същата - адв. Ц. М., е постъпила молба с вх.№1511/05.03.2020 г., с която моли да бъде даден ход на делото. Заявява, че оспорва жалбата, моли да се приеме представената преписка, излага съображения по същество и претендира разноски.

                        Юрк.К. – Считам, че са налице предпоставките за спиране на делото. Има налице преюдициален спор, поради което считам искането за правилно и законосъобразно.

                        Съдът, като взе предвид становищата на жалбоподателя и ответника, както и обстоятелството, че от приложеното съдебно удостоверение с изх.№899/19.02.2020 г. на Районен съд – Харманли е видно, че е налице образувано гражданско дело, касаещо спор за материално право за част от процесния имот, намира искането за спиране на настоящото производство до приключване с влязло в сила съдебно решение на гр. д. №176/2020 г. по описа на Районен съд – Харманли за основателно, доколкото разрешаването на спора за собственост е от значение както за преценката относно правния интерес на жалбоподателя от оспорването, така и за законосъобразното развитие на процедурата по изменение на плана за регулация и плана за застрояване досежно процесния имот, приключила с процесната заповед, поради което намира, че производството по делото следва да бъде спряно.

                        Водим от горното и на основание чл.144 от АПК във вр. с чл.229, ал.1, т.4 от ГПК съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        СПИРА производството по адм. дело №1368/2019 г. по описа на АдмС - Хасково до приключване с влязло в сила съдебно решение на гр. д. №176/2020 г. по описа на Районен съд – Харманли.

                        Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок от днес за явилата се страна и от съобщаването му – за неявилите се  страни.

                        Заседанието приключи в 10.35 часа.

                        Протоколът се изготви на 05.03.2020 година.

 

 

 

 

     СЪДИЯ:

 

 

 

 

    Секретар: