П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 10.03.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                             Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА ..……….....……………………………..……..…

и прокурора  ..…………………..….......…….…………………....……………..………………..  

сложи за разглеждане адм.дело № 196 по описа за 2019 година  …............……….….........   

докладвано от съдия Цветомира ДИМИТРОВА ..…....…...…….………..……...………………..

На именното повикване в 11.03 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ГЛОБАЛПАК БГ“ ООД - гр.Х., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адв.Г. и адв.Р., надлежно упълномощени по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция ОДОП” – гр. Пловдив, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва:

Постъпилата под вх.№ 1561/06.03.2020 г., писмена молба от юрк. Р. С.,   процесуален представител на ответника,   в която заявява, че не възразява ход на делото да бъде даден, ако не са налице процесуални пречки за това. Поддържа изнесеното в молбите си, представени по делото, като за момента няма други доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. Изразява становище, че представените в съдебно заседание от 17.12.2019 г. доказателства от процесуалните представители на дружеството жалбоподател, са частни писмени документи, непритежаващи достоверна дата за трети лица. Счита същите за неотносими към предмета на правния спор и сочи, че ще коментира стойността им в хода на делото по същество. При наличие на направени доказателствени искания или представени доказателства от страна на жалбоподателя, моли да му бъде предоставена възможност да се запознае със същите, да изрази становище и евентуално да ангажира доказателства, свързани с тях, в друго съдебно заседание или в писмена форма, в определен от съда срок.

Ако се счете делото за изяснено от фактическа страна, моли да се даде ход на делото по същество. Изразява се становище по същество на спора. Моли се за присъждане на разноски в полза на Дирекция ОДОП” – гр. Пловдив. Прави се и възражение за прекомерност по чл.78, ал.5 от ГПК, като се моли възнаграждението за един адвокат да бъде намалено до минимално определения размер по Наредбата. 

АДВ.Г. – Запознати сме с така постъпилата молба. Да се даде ход на делото.

АДВ.Р. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

АДВ.Г. – Считаме, че следва да бъдат приети представените в предходното съдебно заседание писмени документи, като обръщаме внимание на обстоятелството, че самата фактура като структура и като форма, съдържа в себе си и фискален бон.

По отношение на твърдението, че същите доказателства са частни, писмени документи ще вземем отношение по същество.

Не се оспорват на практика тези документи, а само техния вид, поради което Ви молим същите да бъдат приети като доказателство по делото.

Аз поне нямам искания за други доказателства.

АДВ.Р. – Нямам и аз други искания, уважаема госпожо Председател. Присъединявам се към становището, изразено от адв.Г..

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства представените в предходно съдебно заседание от пълномощниците на жалбоподателя - Фактура № 2200029927 от 11.05.2018 г. и винетна такса на румънски език, придружена с надлежен превод на български език, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото – в надлежно заверен за“вярно с оригинала“ вид копие от Фактура № 2200029927 от 11.05.2018 г. и винетна такса на румънски език, придружена с надлежен превод на български език.

АДВ.Г. – Нямам други искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля за ход по същество.

АДВ.Р. – Нямам други искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля за ход по същество.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ.Р. – Уважаема госпожо Председател, моля да отмените обжалваният Ревизионен акт, който е потвърден с Решение № 19 от 14.01.2019 г. на Директор на Дирекция ОДОП” при ЦУ на НАП – Пловдив, с оглед всички събрани по делото писмени и гласни доказателства, и по подробно изложените в жалбата съображения.

Моля също така да ни бъде предоставен срок за писмена защита, по възможност малко по-дълъг.

АДВ.Г. – Същото е и моето искане. Също и за писмена защита, която съвместно с колегата ще Ви представим.

СЪДЪТ дава възможност на страните, да представят писмена защита по делото в 10-дневен срок, считано от днес и   

ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 11.10 часа.

Протоколът се изготви на 10.03.2020 година.

 

 

                                

 

         СЪДИЯ:

 

                                

   

 

         Секретар: