П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.03.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………...……..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 805 по описа за 2019 година…..……….……...…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 10.30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Б.Ф.Б., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява.  В съдебно заседание се представлява от адв.Ч., с приложено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ – ПЛОВДИВ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото постъпила молба вх.№1488/04.03.2020г. на процесуален представител на ответника ст.юрк. С. К.. В молбата се сочи, липса на възражения по даване ход на делото, но предвид постъпване на съдебно-графологичната експертиза извън законоустановения 7-дневен срок преди датата на съдебното заседание, се възразява по изслушване на същата. Прави се искане, при доказателствени искания от страна на жалбоподателя, да бъде дадена възможност за изразяване на становище и евентуално ангажиране на доказателства свързани с тях.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ В.М.М., редовно призован, се явява лично.

Адв.Ч. – Да се даде ход на делото. С оглед обстоятелството, че приемането на графологичната експертиза е предпоставка за други доказателствени искания, съгласно представената молба за назначаване на счетоводна експертиза. Считам, че други процесуални действия в настоящото съдебно заседание не биха могли да се правят, поради това, че нямаме други доказателствени искания преди приемане на графологичната експертиза. Моля делото да бъде отложено за друга дата.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпило заключение по назначената съдебно-графологична експертиза, представено от вещо лице В.М. с вх.№1506/04.03.2020г.

С оглед изразеното от процесуалния представител на ответника становище в молба вх.№1488/04.03.2020г. съдът намира, че не следва да се изслушва представеното заключение на вещото лице М., по назначената съдебно-графологична експертиза, доколкото не е спазен срока, предвиден в нормата на чл.199 от ГПК за представяне на същото. В тази връзка делото следва да бъде отложено за друга дата, за която да се призове вещото лице М. за изслушване на депозираното заключение.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 26.05.2020г. от 11.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10.35 часа.

Протоколът се изготви на 10.03.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: