П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 10.03.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на десети март две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ..………………………

и прокурора Елеонора И. ………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело №860 по описа за 2019 г. …….……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова …………………….…..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ В.А.А., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв.С.Ш., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по иска Главна дирекция Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-Хасково, редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор И..

Адв.Ш. – Моля да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се справка на ВПД началник на РС „Изпълнение на наказанията“ – Хасково, постъпила в АдмС – Хасково под вх.№407/17.01.2020 г.

Адв.Ш. – Да се приеме изпратената справка. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи. Представям списък на разноските.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приеме изпратената справка. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът намира, че следва да приеме като писмено доказателство по делото постъпилата под вх.№407/17.01.2020 г. в АдмС – Хасково справка на ВПД началник на РС „Изпълнение на наказанията“ – Хасково и като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна и намира, че следва да бъде даден ход по същество, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото справка на ВПД началник на РС „Изпълнение на наказанията“ – Хасково, постъпила в АдмС – Хасково под вх.№407/17.01.2020 г.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.Ш. Уважаема госпожо председател, моля да уважите така заведените искови претенции от доверителя ми. Считам, че същите следва да бъдат уважени като основателни. Моля за срок, в който да представя писмени бележки с подробни доводи.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, считам исковата претенция за неоснователна и недоказана, поради което предлагам да бъде оставена без уважение.

Съдът дава възможност на страната на ищеца и ответника да представят писмена защита по делото в 5-дневен срок, считано от днес, като ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:03 часа.

Протоколът се изготви на 10.03.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: