П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 13.03.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на тринадесети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 935 по описа за 2019 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.О.О., уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Т., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1529/05.03.2020 г. от адв. Т. – процесуален представител на жалбоподателя, в която сочи, че поради служебна ангажираност и наличие на други две дела в Административен съд – Пазарджик, е в невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание. Моли в негово отсъствие да бъде даден ход на делото и да се приемат новопостъпилите доказателства от „Еконт Експрес“ ООД. В молбата адв. Т. прави искане за допускане на съдебно-техническа експертиза по делото както и след извършването на същата да бъде назначена съдебно-графологическа експертиза.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ - ПЛОВДИВ, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1605/09.03.2020 г. от гл. юрк. Ц. Д. – процесуален представител на ответника, в която сочи, че поради невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание, заявява, че не възразява да бъде даден ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Не възразява да се приемат, изпратените от „Еконт Експрес“ ООД писмени доказателства, както и представения от тях цифров носител.

Съдът, с оглед редовното призоваване страните, както и постъпилите молби от процесуалните представители на страните намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДАВА, в изпълнение на протоколно определение на съда от 31.01.2020 г., с което е задължен „Еконт Експрес“ ООД, като трето неучастващо по делото лице, да представи всички разписки, ако не в оригинал, то в копие, съдържащи се в CD информация по съответните кодове, относно куриерски пратки за периода на ревизията 01.01.2013 г. – 31.12.2017 г., с посочено име: М.О.О., ЕГН: **********,***, като за всяка пратка бъде посочено: име на изпращач /подател/, номер и дата на изпращане на пратката, данни за получателя на доставката - име, адрес на получаване, телефон, описание на доставената стока, сума на наложения платеж или пощенски паричен превод, номер и дата на съответния документ за изплащане на сумата, по делото с придружително писмо с вх.№1108/13.02.2020 г. са постъпили изисканите доказателства под формата на заверено копие, като същите са представени и на цифров носител – CD.

Съдът намира, че така постъпилите доказателства от „Еконт Експрес“ ООД с писмо вх.№1108/13.02.2020 г., следва да бъдат приети като писмени доказателства по делото, тъй като счита същите за относими и допустими, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като доказателства по делото представените с писмо вх. №1108/13.02.2020 г. писмени такива, находящи се в ТОМ 2 от лист 380 до лист 778 по делото, ведно с цифров носител CD - 1 брой.

Във връзка с направеното искане, за назначаване по делото на съдебно-техническа експертиза, в последствие и на съдебно-графологическа експертиза, изразено в молба от процесуалния представител на жалбоподателя – адв. Т., депозирана в предходно съдебно заседание, съдът намира, че така поисканата съдебно-техническа експертиза следва да бъде инкорпурирана в съдебно-графологическата експертиза, която съдът счита, че следва да бъде допусната по делото като вещото лице - графолог, след като съобрази представените от „Еконт Експрес“ ООД доказателства, съдържащи се и в CD информация по съответните кодове, относно куриерски пратки за периода на ревизията 01.01.2013 г. – 31.12.2017 г., да даде отговор на въпроса: Подписите, положени в графа „получател“ на част от представените РКО и разписки за получени парични преводи, изпълнени ли са от лицето М.О.О., ЕГН: **********,***?

Водим от горното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

НАЗНАЧАВА съдебно-графологическа експертиза по делото с вещо лице В.М.М., което след като се запознае с материалите по делото, тези съдържащи се на хартиен носител, както и тези в CD информация по съответните кодове относно куриерски пратки за периода на ревизията и извърши съпоставка между двата носителя, като при необходимост вещото лице да направи извадка на хартиен носител на съдържащата се в CD информация, да изготви и представи заключение по делото, с което да даде отговор на следния въпрос:

1. Подписите, положени в графа „получател“ на представените РКО и разписки за получени парични преводи и тези съдържащи се в CD, изпълнени ли са от лицето М.О.О., ЕГН: **********,***?

Вещото лице да работи при първоначален депозит в размер на 50.00 лв. /петдесет лева/, вносим от страна на жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес по набирателна сметка на Административен съд – Хасково.

Във връзка с изготвянето на назначената по делото съдебно-графологическа експертиза, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 10.04.2020 г. от 10.20 часа, за която дата страните уведомени при условията на чл.138. ал.2 от АПК.

Да се призове вещото лице, след внасянето на определения от съда депозит.

Заседанието приключи в 10.04 часа.

Протоколът се изготви на 13.03.2020 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: