П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 13.03.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на тринадесети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 1164 по описа за 2019 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.10 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Р.Д., уведомен от предходно съдебно заседание лично и чрез процесуалния си представител адв. Т., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1668/11.03.2020 г. от адв. Т. – процесуален представител на жалбоподателя, в която сочи, че няма възможност да се яви днешно съдебно заседание, поради което моли да бъде разгледано делото в нейно отсъствие. Моли да бъде даден ход на делото и сочи, че поддържа искането за изготвяне на допуснатата съдебно-счетоводна експертиза по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1680/11.03.2020 г. от юрк. П. Я. – процесуален представител на ответника, в която сочи, че поради невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание, заявява, че не възразява да бъде даден ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Сочи, че към настоящия момент няма други доказателствени искания и моли да бъде дадена възможност на вещото лице да изготви исканата от страна на процесуалния представител на жалбоподателя съдебно-счетоводна експертиза в срок за следващо съдебно заседание.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.П.Д., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 17.02.2020 г., не се явява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1579/06.03.2020 г. от назначеното по делото вещо лице – Р.П.Д., в която сочи, че поради обема на поставените задачи, който е доста голям и изисква задълбочено и внимателно проучване на всички документи от НАП и „Еконт Експрес“ ООД, за които времето, от връчване на призовката до срока за предаване на заключението, е недостатъчно и поради възникнали служебни ангажименти, не е могла да изготви възложената ѝ експертиза. Моли съдът да й предоставен нов срок за изготвяне на заключение.

Съдът, с оглед редовното призоваване страните, както и постъпилите молби от процесуалните представители на страните, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът, като взе предвид, че на този етап от производството страните не се явяват и не правят искания за събиране на други доказателства и като съобрази постъпилата молба от вещото лице Р.П.Д. намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, като на вещото лице бъде предоставена възможност да изготви заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза.

Водим, от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Р.П.Д. да изготви заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 22.05.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните – уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

Заседанието приключи в 10.15 часа.

Протоколът се изготви на 13.03.2020 година.

 

                                                                     

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

 

Секретар: