П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 10.03.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на десети март през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Антоанета Митрушева

                                                                                             

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 509 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА В.Б.С., уведомена от предходното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Й., се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Постъпила е молба с вх.№ 1502/04.03.2020 г. от гл. юрк. Р. Т. С., която съдът докладва.

 

По хода на делото:

Жалбоподателката – Не възразявам да бъде даден ход на делото.

 

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпило уведомително писмо с вх.№ 939/07.02.2020 г. от „Резон“ ООД, в което се заявява, че дружеството не съхранява товарителници и не разполага с разходни ордери, прилагат се 3 броя платежни нареждания.

Докладва постъпилата молба с вх.№ 1341/25.02.2020 г. от адв. И.Й. – пълномощник на жалбоподателката, в която се прави искане за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза.

Докладва постъпило писмо с вх. № 1624/09.03.2020 г. от Ръководител административно обслужване към „ЕКОНТ Експрес“ ООД.

 

Жалбоподателката – Моля да ми бъде предоставена възможност да се запозная с представените от „Резон“ ООД и „ЕКОНТ Експрес“ ООД писмени доказателства и да изразя становище по приемането им.

 

С оглед направеното в днешното съдебно заседание изявление от жалбоподателката и с оглед обема на представените доказателства, както и факта, че изпратените от „ЕКОНТ Експрес“ ООД документи са постъпили в съда един ден преди датата на насроченото съдебно заседание, съдът намира, че на същата следва да бъде предоставена възможност до следващото съдебно заседание да изрази становище по приемането на представените от „Резон“ ООД и от „ЕКОНТ Експрес“ ООД писмени доказателства, като стори това с писмена молба или лично в самото заседание.

В тази връзка и за изготвяне на заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, като за датата на следващото съдебно заседание следва да бъде призовано вещото лице Е. Ж. Д., с указание да изготви заключение в законоустановения срок, по поставените въпроси в молба с вх. № 1341/25.02.2020 г.

Мотивиран от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателката В.Б.С., след като се запознае с постъпилите с уведомително писмо вх.№ 939/07.02.2020 г. от „Резон“ ООД писмени документи, както и с тези, постъпили с писмо вх. № 1624/09.03.2020 г. от „ЕКОНТ Експрес“ ООД, да изрази становище по приемането им с писмена молба или с лично изявление в следващото по делото открито съдебно заседание.

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Е. Ж. Д. да изготви заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза по поставените в молба с вх. № 1341/25.02.2020 г. въпроси, а именно:

1. Какви са сумите, декларирани от лицата:

-К.И.К.с ЕГН: **********;

-И.Т.П. с ЕГН: **********;

-И. И.С. с ЕГН: **********;

-С.Д.Т.с ЕГН: **********;

-З.А.М.с ЕГН: **********;

-Р. Т. Х. с ЕГН: **********;

-З.М.И.с ЕГН: **********;

-Р. Г.Г. с ЕГН: **********;

-Е.Х. Х.с ЕГН: ********** в Годишните данъчни декларации за финансовите 2012 г., 2013 г., 2014 г., 2015 г., 2016 г. и 2017 година.

2.От каква дейност са доходите, декларирани за тези периоди?

3. Съвпадат ли сумите с тези по договорите и отчетените документи, сключени между посочените лица и жалбоподателката за посредничество при продажби чрез куриерски фирми?

4.Съвпадат ли сумите от продажбите, за които се твърди, че са извършвани от жалбоподателката чрез куриерски фирми и сумите, декларирани от посочените лица?

5.Ако има разлика, да се посочи каква е тя и какви са следващите се за нея данъчни и осигурителни задължения?

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото  за 28.04.2020г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени от днес. Да се призове вещото лице.

 

Заседанието приключи в 11:06 часа.

Протоколът се изготви на 10.03.2020 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

                                                                                              Секретар: