П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 24.04.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и четвърти април две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 25 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.П.С., уведомена от предходното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Обжалване и данъчно-осигурителна практика Пловдив, уведомени от предходното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представлява.

Съдът докладва:

На 24.03.2020 г. е постъпила молба от жалбоподателя, в изпълнение указанията на съда от предходното съдебно заседание, като в молбата се сочат точни данни за автомобила, както и за управляващото го лице. Поддържа се искането да се извърши справка по регистрационен номер на автомобила и по лице за периода от 07.07.2016 г. до датата на изготвяне на справката относно напускане територията на РБългария.

На 23.04.2020 г. е постъпила молба от ответната страна, в която не възразяват по хода на делото в тяхно отсъствие, считат, че следва да бъде дадена възможност на третото неучастващо в процеса лице да представи изисканите доказателства, като молят за възможност при представяне на допълнителни доказателства да изразят становище по тях.

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото, с оглед редовното уведомяване на страните от предходното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът намира, че следва да бъде уважено искането на жалбоподателя, поради което следва да бъде изискана справка от Министерство на вътрешните работи, Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ относно обстоятелството кога лек автомобил „***“ с рег.№ *** и управляващото го лице В.Ш., роден на *** г. са напускали територията на РБългария за периода от 07.07.2016 г. до датата на изготвяне на справката. Справката следва да бъде изискана чрез писмо на адрес: ***, както и по ел.поща – ***.

Съдът намира, че следва да даде възможност на третото неучастващо по делото лице - „Балкан транс 2010“ ООД, гр.Свиленград да представи исканите документи за следващото съдебно заседание.

Поради гореизложеното съдът

                                                  О П Р Е Д Е Л И :

ДА СЕ ИЗИСКА справка от Министерство на вътрешните работи, Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ относно обстоятелството кога лек автомобил „***“ с рег.№ *** и управляващото го лице В.Ш., роден на *** г. са напускали територията на РБългария за периода от 07.07.2016 г. до датата на изготвяне на справката. Справката да бъде изискана чрез писмо на адрес: ***, както и по ел.поща – ***.

ЗАДЪЛЖАВА трето неучастващо по делото лице „Балкан транс 2010“ ООД, гр.Свиленград да представи исканите документи за следващото съдебно заседание.

С оглед необходимостта от ангажиране на допълнителни доказателства в настоящото производство, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 19.06.2020г. от 10:00 часа, за която дата страните да бъдат уведомени съобразно т.18 от Указанията в актуални мерки от 16.04.2020 г. на ВСС, а именно по телефон или ел. поща.

Заседанието приключи в 10:05 часа.

Протоколът се изготви на 24.04.2020 г.

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

 

Секретар: