П Р О Т О К О Л

   гр. Хасково, 08.05.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осми май две хиляди и двадесета година в състав:

 

СЪДИЯ: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря М. Койнова

сложи за разглеждане адм. дело № 105 по описа за 2019 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.Н.Н., редовно уведомен за днешното съдебно заседание по e-mail чрез адв. И., не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ Пловдив при ЦУ на НАП, редовно уведомен за днешното съдебно заседание по e-mail, не се явява и не изпраща представител .

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.Л.Ц., редовно призована, не се явява.

Съдът докладва:

В изпълнение разпореждане на съда от трето неучастващо по делото лице - „Еконт Експрес“ ООД е постъпило по e-mail становище вх.№2029/22.04.2020г., че са открити оригинали от търсените документи. Прилагат приемо - предавателен протокол.

Постъпила е молба вх.№2077/29.04.2020г. от вещо лице Ц., в която се сочи, че с оглед обявяване на извънредното положение не е успяла да се запознае с всички документи по делото. Подчертава, че работата е изключително трудоемка и бавна, поради причини изложени в предходно становище. Иска да ѝ бъде предоставена възможност, за да се запознае с новопостъпилите материали.

На 27.04.2020г. по e-mail е постъпило становище от трето неучастващо по делото лице - „Еконт Експрес“ ООД, в което сочат, че за да изпратят с куриерска пратка установените при тях оригинали от документи е необходима да бъде заплатена съответната куриерска услуга. Прилагат като мотив за тяхното искане писмо до Прокуратурата на РБългария (л.983).

На 04.05.2020г. е постъпило становище от жалбоподателя. Не възразяват по хода на делото, вземат становище по изисканите от трето неучастващо по делото лице„Еконт Експрес“ ООД документи, като заявяват, че държат на тях. Посочват, че третото задължено лице за пореден път не изпълнява указанията на съда и не представя оригиналите. Вземат становище по назначената експертиза, като сочат, че следва да се предостави възможност на експерта да депозира заключение.

На 05.05.2020г. е постъпило по e-mail становище от ответната страна, с което не възразяват по хода на делото и сочат невъзможност да се явят в днешно съдебно заседание. Нямат доказателствени искания, вземат становище по същество.

Съдът намира, че няма процесуална пречка  да бъде даден ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Доколкото до настоящия момент не са изпълнени указанията на съда за представяне на документи в оригинал от трето неучастващо по делото лице - „Еконт Експрес“ ООД, то на основание чл.192 от ГПК във вр. с чл.76 от ГПК и чл.144 от АПК съдът, като взе предвид искането от страна на жалбоподателя намира, че същият следва предварително да внесе съответните разноски за действията поискани от тях. В тази насока и доколкото до настоящия момент не е известна сумата, която следва да бъде внесена като депозит по сметка на АдмС – Хасково за куриерска услуга с изпращач „Еконт Експрес“ ООД в изпълнение на разпореденото по чл.192 от ГПК, съдът намира, че следва да бъде задължено в едноседмичен срок считано от днес, „Еконт Експрес“ ООД да посочи какъв размер са разноските за куриерска услуга, които следва да внесе жалбоподателя. Следва да бъде указано на третото задължено лице, че при изпълнение от жалбоподателя на разпореждане за внасяне на съответните разноски, „Еконт Експрес“ ООД след изпълнение на указанието на съда по чл.192 от ГПК ще получи дължимите им разноски, като направят и съответното искане за изплащането им от АдмС - Хасково от постъпилата по депозитната сметка на съда сума. Следва да бъде предоставена възможност на вещо лице Ц., да завърши своята работа по назначената експертиза и се запознае с допълнителните доказателства, които ще бъдат предоставени от третото задължено лице. Поради изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ЗАДЪЛЖАВА в 7-дневен срок „Еконт Експрес“ ООД да посочат размера на разноските, които следва да бъдат внесени от жалбоподателя И.Н.Н. по депозитна сметка на АдмС-Хасково. „Еконт Експрес“ ООД, т.е. следва да посочат на каква стойност възлиза куриерската пратка, с която ще доставят оригинални документи в изпълнение разпореденото от съда в съдебно заседание от 17.01.2020г. (изх.№1328/03.02.2020. по опис на „Еконт Експрес“ ООД; изх.№4563/22.04.2020г. по опис на „Еконт Експрес“ ООД). Указва на третото задължено лице, че при изпълнение от жалбоподателя на разпореждане за внасяне на съответните разноски, „Еконт Експрес“ ООД след изпълнение на указанието на съда по чл.192 от ГПК ще получи дължимите им разноски, като направят и съответното искане за изплащането им от АдмС - Хасково от постъпилата по депозитната сметка на съда сума.

ЗАДЪЛЖАВА на основание чл.67 от ГПК жалбоподателя И.Н.Н. да внесе разноските по изпращане чрез куриер на документи от третото задължено лице, след установяване на техния размер.

ДАВА възможност на вещото лице М.Ц. да изготви заключението по назначената съдебно-счетоводна експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 03.07.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10.48 часа.

Протоколът се изготви на 08.05.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: