П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 14.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на четиринадесети май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                  

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 50 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване 10:30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Д.С., уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. А., надлежно упълномощен по делото.

            ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, уведомен от предходното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

            По делото е постъпила молба по ел.поща с вх.№ 2220/13.05.2020 г. от процесуалния представител на ответника, в която заявява, че няма да се яви в съдебна зала, но моли да се даде ход на делото. Не се правят доказателствени искания и се излагат съображения по същество.

            Адв. А. – Да се даде ход на делото.

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. А. – Във връзка с дадената ни възможност за представяне на допълнителни доказателства Ви представям и моля да приемете счетоводни документи от „Балкан транс 2010“ ООД  във връзка с осчетоводяване на разходни касови ордери /РКО/ с №№1,2 и 3 от 2015 г., а именно хронологичен опис, оборотна ведомост и главна книга за 2015 г., с които са върнати парични средства от дружеството на съдружника В.Ш. и които са включени в отчета за паричните потоци, но в раздел А от същия. Представям Ви и пълномощно, с което моят доверител е упълномощил В.Ш. да управлява автомобила, както и разписка за изплатено възнаграждение. Считам, че с оглед представените счетоводни документи, без значение, че са разбираеми и за съда и за страните, но тъй като са въпрос и на специални знания считам, че следва да се назначи съдебно-счетоводна експертиза, която да даде отговор на следния въпрос: След като вещото лице извърши проверка в „Балкан транс 2010“ ООД да отговори дали РКО №1/2015 г. РКО №2/2015 г. и РКО № 3/2015 г. за върнати парични средства на В.Ш. от „Балкан транс 2010“ ООД  са осчетоводени в съответните месеци в счетоводството на дружеството и дали същите са включени в отчета за паричните потоци в раздел А за 2015 г.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото представените в днешното съдебно заседание от пълномощника на жалбоподателя документи.

Съдът счита, че следва да даде възможност на ответника в 14-дневен срок от получаване на съобщението да се запознае с така представените писмени доказателства и да взема становище по тях, като в случай на оспорване на тези доказателства същото да се извърши по съответния ред, посочен в ГПК, с писмена молба с препис за жалбоподателя.

Съдът също така счита, че следва да уважи искането за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, поради което такава следва да бъде назначена по задачите, подробно формулирани в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя.

Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото хронологичен опис за периода 01.01.2015 г.-31.12.2015 г. на „Балкан транс 2010“ ООД; оборотна ведомост за синтетични сметки и подсметки за периода 01.01.2015 г.-31.12.2015 г. на „Балкан транс 2010“ ООД; главна книга за периода 01.01.2015 г.-31.12.2015 г. на „Балкан транс 2010“ ООД; обяснение от „Сириус 2007“ ООД и нотариално заверено пълномощно с рег.№4704/19.10.2016 г.

НАЗНАЧАВА съдебно-счетоводна експертиза с вещо лице М.Т., която след като извърши проверка в „Балкан транс 2010“ ООД да отговори дали РКО №1/2015 г. РКО №2/2015 г. и РКО № 3/2015 г. за върнати парични средства на В.Ш. от „Балкан транс 2010“ ООД  са осчетоводени в съответните месеци в счетоводството на дружеството и дали същите са включени в отчета за паричните потоци в раздел А за 2015 г.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ да работи при възнаграждение в размер на 300 лв., вносими от жалбоподателя в едноседмичен срок от днес по сметката за вещи лице на АдмС – Хасково.

УКАЗВА на вещото лице М.Т. при изготвяне на заключението си да представи същото в съда в сроковете, посочени в ГПК по електронен път, подписано с КЕП или да изпрати заключението си по пощата, подписано в оригинал.  

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.06.2020 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се уведоми вещото лице по телефона, като същото бъде задължено да представи в съда и електронен адрес, на които да му бъде изпратено определението на съда с формулираните задачи на експертизата.

            Заседанието приключи в 10:40 часа.

            Протоколът се изготви на 14.05.2020 година.

 

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: