П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 20.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесети май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                          Членове:  РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА-ИВАНОВА

                                                          АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА                                

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Николай Трендафилов

сложи за разглеждане АНД (К) № 211 по описа за 2020 година

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:06 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ Й.Т.Г., не се явява и не се представлява. Същият е нередовно призован за днешното съдебно заседание, доколкото в разписката на изпратената му призовка е отбелязано, че пълномощникът му – адв. Д. е уведомена за днешното съдебно заседание по телефона на 14.05.2020 г., т.е. при неспазване на изискуемия по чл. 56, ал. 3 от ГПК срок.

От касатора, чрез неговия пълномощник, е подадена молба с вх.№ 2367/20.05.2020 г., в която същият заявява, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява да бъде даден ход на делото при липса на процесуални пречки за това. Заявява, че няма да сочи нови доказателства, моли ако другата страна представи такива, да му бъде даден срок за запознаване и изразяване на становище, и излага становище по съществото на спора.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба ГРУПА КЪМ ОД НА МВР, СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ - ХАСКОВО, не изпращат процесуален представител. Страната е нередовно призована, доколкото няма върнато потвърждение за получаването на изпратената му по имейл призовка за днешното съдебно заседание.

                        ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Николай Трендафилов.

                        ПРОКУРОРЪТ – Считам, че са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, с оглед нередовното призоваване на страна в процеса.

                        Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се дава, доколкото ответникът по същото е нередовно призован, въпреки че нередовно призованият касатор изразява изрично становището си за даване ход на делото, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 01.07.2020 г. от 10:00 часа, за която дата касаторът и ОП – Хасково да се считат редовно уведомени. Да се изпрати нова призовка на ответника.     

                        Заседанието приключи в 10:09 часа.

            Протоколът се изготви на 20.05.2020 година.

 

                                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                                                 

             Секретар: