П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.05.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………………...

и прокурора Петър Мидов …………………………………………………

сложи за разглеждане исково адм. дело № 276 по описа за 2020 г…….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова…………………………….

на именното повикване в 09:45 часа се явиха:…………………………..

 

ИЩЕЦЪТ Р.Х.Р., редовно призован чрез процесуалния си представител по телефон на 24.04.2020 г., не се явява и не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия - адв.К., под вх.№2323/19.05.2020 г. е постъпила молба, с която моли да се даде ход на делото в нейно отсъствие, заявява, че поддържа исковата молба и искането за прилагане на НАХД №353/2018 г. с оглед установяване извършеното процесуално представителство и извършеното плащане към датата на съдебното производство. В случай,че ответната страна представи нови доказателства в съдебно заседание моли да й бъде предоставена възможност да се запознае с тях и изрази становище, а в случай, че такива няма – не възразява да бъде даден ход на съдебните прения. Изразява становище по същество на спора, както и искане за присъждане на сторените по делото съдебни разноски.

ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация" - София, нередовно призован, не изпраща представител. Призовката до ответната страна е изпратена по електронна поща на 30.04.2020 г., но до настоящия момент липсва върнато потвърждение за получаването й .

СТРАНА Окръжна прокуратура-Хасково, редовно призовани, се представляват от прокурор Мидов.

ПРОКУРОРЪТ – Да не се дава ход на делото с оглед нередовното призоваване.

Съдът като взе предвид нередовното призоваване на ответната страна Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация" - София намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което ход на делото не следва да бъде даван, а същото следва да бъде отложено за друга дата и час с ново призоваване на  ответника, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 30.06.2020 г. от 10:20 часа, за която дата и час ищецът и ОП - Хасково да се считат за редовно уведомени.

Да се  призове   ответната страна.

Заседанието приключи в 09:50 часа.

Протоколът се изготви на 19.05.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: