П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.05.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………………...

и прокурора …………………………………………………………………..

сложи за разглеждане адм. дело № 1121 по описа за 2019 г. …………..

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………………

на именното повикване в 10:15 часа се явиха:…………………………..

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Н.Р., редовно призован чрез процесуалния си представител адв.Е.П. по телефона на 24.04.2020 г., се явява лично и с пълномощника си адв. Е.П., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Национална експертна лекарска комисия - София, нередовно призовани, не изпращат представител. Призовката до същите е изпратена по електронна поща на 30.04.2020 г., но до настоящия момент липсва върнато потвърждение в АдмС – Хасково за получаването й.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ д-р А.С.А., редовно призован по телефон на 24.04.2020 г., се явява лично. От същия е изготвено заключение, което е представено по делото на 12.03.2020 г., т.е. при спазване на законоустановения едноседмичен срок преди датата на днешното съдебно заседание.

Адв. П. – Да се даде ход на делото.

Съдът, като взе предвид нередовното призоваване на ответната страна, намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което делото следва да бъде отложено за друга дата и час с ново призоваване на  ответника. Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 30.06.2020 г. от 11:00 часа, за която дата и час жалбоподателят и вещото лице да се считат редовно уведомени от днес.

Да се призове  ответната страна.

Заседанието приключи в 10:19 часа.

Протоколът се изготви на 19.05.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: