П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.05.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 1194 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова …………………..……..…

на именното повикване в 10:43 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.М.М., нередовно призован, не се явява и не изпраща представител.   Призовката до същия е изпратена  до процесуалния му представител на електронна поща , но видно от върнатото потвърждение, е получена на 15.05.2020г., т.е. към настоящия момент не е изтекъл законоустановения седмодневен срок за призоваване на тази страна. От пълномощник на същия-адв. Г., под вх.№2322/19.05.2020 г. е постъпила молба,  с  моли да бъде даден ход на делото в негово и на доверителя му отсъствие. Моли се да се приеме като писмено доказателство по делото изпратената от страна на Районна прокуратура – Харманли експертиза по воденото срещу М. наказателно производство. Сочи, че няма искания за събиране на други  доказателства и моли делото да бъде решено по същество. Ангажира се искане за заплащане на разноските по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Мл.автоконтрольор при РУ-Харманли, към ОДМВР-Хасково (М. Д. Д.), нередовно призован, не се явява. Призовката до същия е изпратена по електронна поща на РУ-Харманли при ОДМВР-Хасково на 30.04.2020 г., но до настоящия момент в съда липсва върнато потвърждение за получаването й.

Съдът като взе предвид нередовното призоваване на ответната страна намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което такъв не следва да бъде даден, а  делото следва да бъде отложено за друга дата и час с ново призоваване на ответната страна. Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 30.06.2020 г. от 10:40 часа, за която дата и час  да се призоват страните.

Заседанието приключи в 10:46 часа.

Протоколът се изготви на 19.05.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: