П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.05.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора ………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 828 по описа за 2019 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.П.Н., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия - адв.М.К., под вх.№2085/30.04.2020 г. е постъпила молба, с която моли делото да бъде пренасрочено за друга дата, за да може да изпълни ангажиментите си, като защитник на жалбоподателя. Излага обстоятелства, че за дата 19.05.2020 г. са насрочени три дела – две в АдмС – София и едно във ВАС, по които следва да вземе участие. Под вх.№2320/19.05.2020 г. по електронната поща на съда е постъпила нова молба от адв.К., в която изрично заявява, че оттегля искането си за отсрочване на делото за друга дата и  изразява писмено становище да бъде даден хода на делото в отсъствие на жалбоподателя, заявява, че са запознати със заключението на вещото лице, няма въпроси към същото и  моли да се приеме заключението като компетентно дадено. В случай, че бъдат направени искания за допълнителни доказателства от другата страна, моли да й се даде възможност да се запознае със същите и да вземе отношение по тях, като във връзка с това делото бъде отложено за друга дата. Изразява становище и по същество на спора, както и прави искане за присъждане на разноски и даване на възможност за представяне на писмени бележки в определен от съда срок.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на дирекция Обжалване и данъчно- осигурителна практика", Пловдив, редовно уведомен от предходно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия – ст.юрк.С. К., на електронната поща на съда е постъпила молба с вх.№2310/18.05.2020 г., в която сочи, че не възразява да се даде ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това и  не възразява да бъде приета по делото експертизата, изготвена от вещото лице П.. Представя и моли да се приеме във вид на прикачен файл към молбата заповед №ЗЦУ-ОПР-23/16.06.2017 г. и заповед №2020/12.06.2019 г. Сочи, че за момента няма други доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. Моли да му бъде дадена възможност да се запознае с направените доказателствени искания или представени доказателства от страна на жалбоподателя в случай на такива, като изрази становище или евентуално ангажира доказателства, свързани с тях, до следващо  съдебно заседание или в писмена форма в определен от съда срок. В случай, че съдът счете делото за изяснено от фактическа страна, ангажира становище по същество на спора, моли за срок за представяне на писмени бележки и ангажира искане за присъждане на разноски по делото и възражения за прекомерност на адвокатския хонорар на страната на жалбоподателя.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П., редовно призован, се явява лично. От същия е изготвено заключение, което е представено по делото на 07.05.2020 г., т.е. при спазване на законоустановения едноседмичен срок преди датата на днешното съдебно заседание.

Съдът като взе предвид редовното уведомяване на страните от предходното съдебно заседание и изразените от тях становища в представените по делото писмени молби, преди днешното съдебно заседание намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът намира, че следва да се пристъпи към снемане самоличността  и изслушване на вещото лице. Досежно представените от ответника с молба вх.№2310/18.05.2020 г. писмени доказателства, съдът намира, че по приемането им следва да се произнесе в следващото съдебно заседание, до която дата следва да бъде дадена възможност на страната на жалбоподателя да ангажира становище по тях като ще следва да се укаже на ответника, че доказателствата следва да бъдат представени в срок до следващото съдебно заседание в предвидения в закона вид, а именно оригинал или надлежно заверен писмен препис от същите, тъй като представените към настоящия момент са единствено във вид на незаверено фотокопие по делото.

Водим от горното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА произнасянето си по представените с молба вх.№2310/18.05.2020 г. писмени документи, а именно заповед №ЗЦУ-ОПР-23/16.06.2017 г. на изп. директор на НАП и заповед №2020/12.06.2019 г. на гл. секретар на НАП  в следващото открито съдебно заседание, до която дата дава възможност на   жалбоподателя да ангажира становище по приемането  им.

УКАЗВА на ответника в срок до следващото съдебно заседание да представи заповед №ЗЦУ-ОПР-23/16.06.2017 г. на изп. директор на НАП и заповед №2020/12.06.2019 г. на гл. секретар на НАП в законоустановения вид, а именно в оригинал или надлежно заверен писмен препис.

Пристъпи се към снемане самоличността  и изслушване заключението на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П. – (снета самоличност). Предупреден за отговорността по чл.291 от НК.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ П.П.П. – Поддържам представеното заключение. При изготвянето му съм взел предвид наличните само по делото доказателства. На друго място не съм извършвал проверки. На база представените от „Еконт експрес“ ООД оригинали на документи считам,че   данък осигуровки, ДДС, ДЗПО и ЗО не са дължими за ревизирания период 2015 г., 2016 г. и 2017 г.

Съдът счита, че следва да приеме заключението на вещото лице П.П.П. като на същото се изплати  възнаграждение в размер на внесения депозит, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА заключението на вещото лице П.П.П. като на същото ДА СЕ ИЗПЛАТИ възнаграждение в размер на внесения депозит от 400 лв. (четиристотин лева) (изд. РКО).

С оглед необходимостта от произнасяне   по приемане на представените по делото доказателства, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 30.06.2020 г. от 11:20 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника.

Заседанието приключи в 11:10 часа.

Протоколът се изготви на 19.05.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: