П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 19.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на деветнадесети май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….……………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 433 по описа за 2017 година ………….……...…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 10.55 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ "КОМТЕХ България" ЕООД - гр.София, редовно призован по ел. поща и телефон за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: От адв. Ж.Ж., упълномощен за процесуален представител на жалбоподателя е постъпила по електронна поща писмена защита вх.№2321/19.05.2020г. подписана с валиден електронен подпис, със същата се поддържа предявената жалба и се излагат аргументи по съществото на спора.

                        ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА МИНЕРАЛНИ БАНИ, нередовно призован за днешното съдебно заседание, по ел. поща е изпратена призовка на 22.04.2020г., като потвърждение за получен e-mail не се е върнал в АдмС-Хасково. Страната е уведомена за съдебното заседание по телефон от съд. деловодител на 15.05.2020г., като е постъпило по делото становище рег.№2581/19.05.2020г. на Община Мин. Бани по e-mail, в което се сочи, че последната връчена призовка по настоящото дело е от 21.11.2019г., а за днешното съдебно заседание са разбрали от телефонен разговор със служител на АдмС-Хасково, предвид което са нередовно призовани и молят за извинение с оглед неявяването им по делото. Посочено е, че изпратената до Х.Д.Х. призовка е получена и лично подписана от лицето и върната в АдмС-Хасково на 13.05.2020г. 

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „Булсатком“ ЕАД, редовно призовани по e-mail за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.Д.Х., нередовно призован за днешното съдебно заседание с оглед неспазване на 7-дневния срок, предвид отразеното връчване на призовката на 13.05.2020г., не се явява и не се представлява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Х.И.С., редовно призована по e-mail , се явява лично.

                        Съдът, като взе предвид нередовната процедура по призоваване на ответната страна – Кмет на Община Минерални бани, както и липсата на изрично направено изявление в изразеното становище, за давене ход на делото в отсъствие на нередовно призованата страна, и предвид нередовното призоваване на заинтересованата страна Х.Д.Х. намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Поради това, съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 28.07.2020г. от 11.00 часа, за която дата нередовно призованите страни да се призоват по e-mail, телефон и други начини , а редовно призованите страни и вещото лице да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.10 часа.

В 11.11 часа в съдебната зала се явява Г.Г.М. – представляващ жалбоподателя и заинтересованата страна Х.Д.Х..

Г.Г.М. – ПРЕДСТАВЛЯВАЩ ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ – Желая да бъде даден ход на делото и да се изслуша вещото лице. В часа на заседанието бях пред съдебната сграда, но не бях допуснат вътре от служител на ОЗ Охрана.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.Д.Х. – Бях пред сградата на съда когато извикаха страните по делото, но съм забравил номера и не влязох в сградата.

С оглед направените от страните изявления, съдът уведомява представляващия жалбоподателя – Г.М. и г-н Х., че с оглед нередовното призоваване на ответната страна и заинтересованата страна Х.Х., че ход на делото в днешно съдебно заседание не беше даден и не е изслушвано вещото лице.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.Д.Х. – Не възразявам по отлагането на делото. Моля за екземпляр от СТЕ.

Съдът уведоми представляващия жалбоподателя г-н М. и заинтересованата страна Х.Х. за датата на следващото съдебно заседание, а именно 28.07.2020г. от 11.00 часа, като същите да се считат за редовно уведомени за съдебното заседание.

Съдът връчи на представляващия жалбоподателя г-н М. и заинтересованата страна Х.Х. екземпляри от СТЕ.

Представляващия жалбоподателя и заинтересованата страна напуснаха съдебната зала в 11.29 часа.

                        Протоколът се изготви на 19.05.2020 година.

 

                                                                                              

 

СЪДИЯ:

                                                                                             

 

Секретар: