П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 21.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:        ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                           Членове:       

 

 

 

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело № 587 по описа за 2019 година   

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА 

На именното повикване в 10.15 часа се явиха:

        

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Х.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на Фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“ София, редовно призован за днешното съдебно заседание, чрез Единен електронен портал за електронно правосъдие/ЕПЕП/, не се явява и не се представлява.

От пълномощника на същия – гл.юрисконсулт Т.З., е постъпила молба под вх.№  2411/21.05.2020 г. /9.46 ч./, в която моли делото да бъде отсрочено за друга дата, тъй като поради временната ѝ неработоспособност не може да осъществи правна защита.

В подкрепа на твърденията си към молбата прилага пълномощно за процесуално представителство и болничен лист, с който се удостоверява временната неработоспособност на Т.П.З.,***, като гл.юрисконсулт, за времето от 19.05.2020 г. до 22.05.2020 година.

Съдът намира, че въпреки редовното призоваване на страните, ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се дава, доколкото приложеното към молбата на процесуалния представител на ответника писмено доказателство - Болничен лист за временна неработоспособност, удостоверява по надлежен начин обективната невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание и осъществяване на процесуалното представителство на страната.

На ответника и неговия процесуален представител следва да бъде указано, на основание чл.139, ал.2 от АПК, че при последващо искане за отлагане на делото на същото основание, а именно възпрепятствано явяване на процесуален представител, съдът би могъл, с оглед на всички обстоятелства, да прецени, че е налице злоупотреба с право и искането да не бъде уважавано, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на ответника по жалбата Директор на Фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“ София и на неговия процесуален представител, че последващо искане за отлагане на делото на същото основание, би могло да се преценява като злоупотреба с право и да не бъде уважавано.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 11.06.2020 година от 10.00 часа, за която дата страните по делото да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10.21 часа.

Протоколът се изготви на 21.05.2020 година.

 

 

 

 

 

                                     СЪДИЯ:

                                    

 

 

 

    Секретар: