П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 21.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:        ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                Членове:       

 

                                  

При участието на секретаря Диана ДИНКОВА

и прокурора   

сложи за разглеждане адм.дело №  1006 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   

На именното повикване в 10.22 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Н.В. и В.Н.В., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не се явяват. За същите се явява адв.Й.Й., надлежно упълномощен, с представено по делото писмено пълномощно.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Кмет на Община ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява ст.юрисконсулт В. В., надлежно упълномощена, с представено по делото писмено пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ инж.В.В.Д., нередовно призована за днешното съдебно заседание, доколкото към настоящия момент на производството по делото липсва върнат отрязък за получена призовка, не се явява.

От същата е депозирана молба под вх.№ 2380/20.05.2020 г., в която заявява, че призовката за изготвяне на експертизата й е връчена на 19.05.2020 г., с оглед на което не е успяла да изготви и представи заключение по делото за днешното съдебно заседание. Моли да и бъде предоставена нова възможност да изготви и представи такова, като и бъде определен нов срок за предаване на заключението. 

АДВ.Й. Госпожо съдия, смятам, че не е налице основание за даване ход на делото, тъй като няма заключение. Да не се дава ход, да се уважи молбата на вещото лице и да се определи друга дата за насрочване на делото.

ЮРК.В. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

АДВ.Й.Нямам други доказателствени искания на този етап. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по поставените му задачи.

ЮРК.В. – Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение по поставените му задачи.

Като взе предвид, че молбата на вещото лице инж.В.В.Д. е основателна, с оглед късното й уведомяване за изготвяне на експертизата, съдът намира, че следва да се даде възможност на същата да я изготви, и предвид липсата на други доказателствени искания от страните на този етап от производството

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА възможност на вещото лице инж.В.В.Д. от назначената по делото съдебно-техническа експертиза, да изготви заключение по поставените ѝ задачи.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 20.08.2020 година от 10.00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени. За следващото съдебно заседание да се призове вещото лице инж.В.В.Д., с указание, че заключението по назначената експертиза следва да бъде представено по делото, ведно със Справка-декларация по чл.23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба № 2/2015г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, най-късно в едноседмичен срок преди датата на насроченото заседание.

Заседанието приключи в 10.25 часа.

Протоколът се изготви на 21.05.2020 година.

 

 

 

 

 

 

                                                                    СЪДИЯ:

 

           

                      

 

         Секретар: