П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 21.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                  

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 1411 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване 10:04 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Л.Л.Г., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Л., с пълномощно по делото.

            ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк. В., с пълномощно по делото.

            ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Т.А.А., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично и с адв. О., с пълномощно по делото.

            ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Т.Д.Я., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. Същата се представлява от адв. Л., с пълномощно по делото.

            Адв. Л. – Да се даде ход на делото.

            Юрк. В.- Да се даде ход на делото.

            Адв. О. – Да се даде ход на делото.

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Л. – Уважаема госпожо Председател, поддържаме дадената ни възможност от предходното съдебно заседание да формулираме задачи, във връзка с доказателственото ни искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, но поради извънредното положение в страната и ограниченото предвижване на доверителите ми ще Ви моля да ни дадете още една възможност да формулираме задачи за вещото лице и да Ви ги представим, като след това да платим и таксата, която ще ни бъде определена за експертизата. В тази връзка считам, че делото не е изяснено от фактическа страна и моля да го отложите. Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Юрк. В.– Госпожо Съдия, считам, че е нямало пречка адв. Л. да формулира въпросите и да ги представи в съда, като същият би могъл и в днешното съдебно заседание да формулира въпроси. Но с оглед така изложеното становище, все пак ако му дадете нова възможност, моля да ми дадете срок да се запозная с въпросите към вещото лице и да взема становище по тях. Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.  

Адв. О. – Присъединяваме се към становището на Община Хасково. Нямам доказателствени искания на този етап от производството.  

Съдът намира, че следва да даде последна възможност на процесуалния представител на жалбоподателя и заинтересованата страна Т.Д. Я. да формулира задачи, във връзка с доказателственото си искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, което да бъде направено в 7-дневен срок от днес. Формулирането на задачите да бъде в писмен вид, с препис за връчване на ответника и заинтересованата страна Т.А.А. за изразяване на становище.

Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ПОСЛЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на жалбоподателя и заинтересованата страна Т.Д. Я. да формулира задачи, във връзка с доказателственото си искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, което да бъде направено в 7-дневен срок от днес. Формулирането на задачите да бъде в писмен вид, с препис за връчване на ответника и заинтересованата страна Т.А.А. за изразяване на становище.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.07.2020 г. от 11:00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

            Заседанието приключи в 10:09 часа.

            Протоколът се изготви на 21.05.2020 година.

 

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: