П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 22.05.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на двадесет и втори май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 1164 по описа за 2019 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Р.Д., уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №2387/20.05.2020 г. от адв. Е.Т. – процесуален представител на жалбоподателя, в която сочи, че няма възможност да се яви в днешно съдебно заседание, поради което моли делото да бъде разгледано в нейно отсъствие. Моли да бъде даден ход на делото. Сочи, че поддържа искането за изготвяне на допуснатата по делото съдебно-счетоводна експертиза, поради което моли да бъде дадена възможност на вещото лице да изготви допуснатата експертиза по поставените въпроси.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП, уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК., не се явява и не се представлява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.П.Д., редовно уведомена за днешното съдебно заседание, налице.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №2441/21.05.2020 г. от назначеното по делото вещо лице – Р.П.Д., в която сочи, че поради причини от личен характер и предвид обема на изчислителните процедури, които следва да бъдат извършени по делото, не е могла да изготви възложената експертиза в срок, поради което моли съдът да ѝ бъде удължен срокът за изготвяне на заключение по настоящото дело.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.П.Д.: Госпожо съдия, поддържам депозираната молба. Моля да ми бъде предоставен по-дълъг срок, в който да изготвя и представя заключение по възложената експертиза.

 

Съдът, с оглед редовното призоваване страните, както и постъпилите молби от процесуалния представител на жалбоподателя - адв. Е.Т. и вещото лице Р.П.Д., намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът, като взе предвид, че на този етап от производството страните не се явяват и не правят искания за събиране на други доказателства и като съобрази постъпилата молба от вещото лице Р.П.Д., поддържана лично и в днешно съдебно заседание намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, като на вещото лице бъде предоставена възможност да изготви заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза.

Водим, от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 03.07.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните – уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК, вещото лице – уведомено от съдебно заседание.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Р.П.Д. да изготви заключение по назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза и го представи в 7- дневен срок, преди насроченото съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10.05 часа.

Протоколът се изготви на 22.05.2020 година.

 

                                                                     

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

 

Секретар: