П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 26.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и шести май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………...……..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 212 по описа за 2020 година…..……….……...…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ СЕЙЧО ООД, редовно призован за днешно съдебно заседание чрез адв. Ф., не се явява. В съдебно заседание се представлява от адв. Ф., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при ЦУ на НАП /Ж. М./, редовно призован за днешно съдебно заседание, не изпраща представител.

Съдът докладва:

По делото е постъпило становище вх.№2395/20.05.2020г. от процесуалния представител на ответника – юрк.Р., в което се излагат аргументи по съществото на спора. При отхвърляне на жалбата се прави искане за присъждане на разноски, а при уважаване на същата - се прави възражение за прекомерност на претендираните такива от жалбоподателя.

Съдът връчи екземпляр от писменото становище на процесуалния представител на жалбоподателя.

Адв. Ф. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Ф. – Поддържам така подадената жалба. По отношение на приетите доказателства считам, че процесния фискален бон цитиран в заповедта № 013249/л.34 по делото/ в този вид не следваше да бъде приеман, тъй като процесния ФБ е в непълен вид. Видно е, че е изрязан. Следва да се задължи ответната страна да го представи в пълен вид, тъй като в заповедта се твърди, че така издаваните ФБ не съдържат реквизитите: наименование, количество и цена на стоката. Процесния ФБ е издаден на проверяващите и е посочен в протокола на проверката. Моля да ги приложат в четлив вид, а аз твърдя, че издадените ФБ съдържат стойност. Има извършени две контролни покупки – тази, която е за минералната вода е ФБ горе на л.34 и втория ФБ за който е издадено процесната заповед и е посочен в нея - ФБ№013249 е изрязан и не се вижда. А той е предмет на констатираното нарушение, за който се твърди, че няма цена, наименование, количество. Твърдя, че това не е така.

Имам искане за събиране на гласни доказателства с допускане на свидетел по делото, а именно лице, което макар да не е вписано в протокола за проверка е било в обекта, тъй като обекта представлява и ресторант и промишлен магазин. Представям копие от трудовия договор на лицето и справка, че е назначено в обекта на моя доверител. Това е лицето П.Й.Т., която ще обясни как е била извършена проверката, собственика се е объркал, тъй като не е български гражданин, в последствие е маркирано правилно и това е станало пред самите проверяващи.

И накрая, ако ответната страна твърди, че има множество нарушения на фирмата на доверителя ми (виждам, че има представени някакви протоколи и актове за нарушения), то не е видно как е приключило това производство, тъй като доверителя ми няма връчени НП нито други актове, във връзка с тези приложени доказателства, ако искат да се ползват от тези доказателства, въпреки, че касаят други обекти.

Като взе предвид становището на процесуалния представител на жалбоподателя, съдът намира, че към доказателствата по делото следва да бъдат приети представените в днешно съдебно заседание Трудов договор №40/01.04.2002г. и Справка от 22.06.2011г. по чл.62 от КТ. Намира, че следва да бъде допуснат поискания от жалбоподателя свидетел при режим на довеждане, а именно П.Й.Т.. Следва ответната страна да бъде задължена да представи оригинал или в четливо копие в пълен вид ФБ №013249 – цитиран в оспорения акт, доколкото находящото се копие на същия на л.34 по делото не обхваща в цялост процесния ФБ.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА към доказателства по делото: Трудов договор №40/01.04.2002г. и Справка от 22.06.2011г. по чл.62 от КТ.

ДОПУСКА при режим на довеждане за следващо съдебно заседание лицето П.Й.Т..

ЗАДЪЛЖАВА ответната страна да представи оригинал или в четливо копие в пълен вид ФБ №013249, като в случай на представено копие, същото да обхваща изцяло наличния по преписката ФБ.

За събиране на доказателства ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 30.06.2020г. от 10.45 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 09.46  часа.

Протоколът се изготви на 26.05.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: