П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 27.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и седми май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВА БАЙНОВА

                                          Членове:   ПАВЛИНА ГОСПОДИНОВА

                                                           АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА                               

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане адм.дело № 130 по описа за 2020 година

докладвано от чл.-съдия Павлина Господинова

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОКУРОР ПРИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Елеонора Иванова.

ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

                        ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се протеста.

                        ПРОКУРОРЪТ – Поддържам протеста. Моля да бъдат приети приложените към него писмени доказателства, както и допълнително изпратените такива. Нямам искания за събиране на други доказателства.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложените към протеста документи, както и изпратените от ответника такива, приложени към писмо вх.№ 1338/25.02.2020 г. и като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

                        Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

                        ПРИЕМА като доказателства по делото следните документи: Резолюция за прекратяване на пр.пр. № 1838/2019 г. – II на ВАП и изпращане по компетентност; писмо с рег. индекс 11-02-02-25#1/31.12.2019 г.; докладна записка на Кмет на Община Хасково; Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково; Предложение за увеличение данък МПС-леки автомобили; справка за предлагани изменения данък МПС /без леки автомобили/; предложение за размер патентен данък в Община Хасково; Препис-извлечение от Протокол №4 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2008 г.; Решение № 30 от Протокол №4 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2008 г.; Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково-7л.; актуална Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково-10л.; както и приложените документи към писмо вх.№ 1338/25.02.2020 г., а именно: Решение № 30 от Протокол №4 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2008 г.; Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково-7л.; Препис-извлечение от Протокол №4 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2008 г.-14л.; докладна записка на Кмет на Община Хасково; докладна записка от Директор на Дирекция „Общински приходи“ при Община Хасково; Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково-7л.; Предложение за увеличение данък МПС-леки автомобили; справка за предлагани изменения данък МПС /без леки автомобили/; предложение за размер патентен данък в Община Хасково; Решение № 825 от Протокол №42 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2019 г.; Препис-извлечение от Протокол №42 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 25.01.2019 г.-6 л.; докладна записка от Кмет на Община Хасково; Справка за броя леки и товарни автомобили с допустима максимална маса до 3,5 т.; справка по чл.26, ал.5 от ЗНА; докладна записка на Кмет на Община Хасково, публикувана на официалния сайт на Община Хасково на 20.12.2018 г.; Решение № 34 от Протокол №3 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 29.12.2015 г.; Препис-извлечение от Протокол №3 от заседание на ОбС – Хасково, проведено на 29.12.2015 г.-6л.; докладна записка на Кмет на Община Хасково; докладна записка на Кмет на Община Хасково, публикувана на официалния сайт на Община Хасково на 14.12.2015 г.; Актуална Наредба за определяне размера на местните данъци в Община Хасково-10л.

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.  

                        ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, по изложените в протеста съображения моля да отмените разпоредбите на чл. 7, ал. 1, ал. 2, ал. 8 и ал. 9 от Наредбата за определяне размера на местните данъци в Община Хасково. Моля да ни бъдат присъдени направените по делото разноски.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

            Заседанието приключи в 10:22 часа.

            Протоколът се изготви на 27.05.2020 година.

 

                                                      

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:         

 

                                                                                    

             Секретар: