П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 26.05.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………………...

и прокурора …………………………………………………………………..

сложи за разглеждане адм. дело № 1344 по описа за 2019 г. …...………

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………………

на именното повикване в 10:30 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Г.А., редовно призован по телефона чрез процесуалния си представител адв.Д. на 24.04.2020 г., не се явява. Същият се представлява от адв. М.Д., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ МВР - София, нередовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител. Призовката до ответната страна е изпратена по ел. поща на 24.04.2020 г., но до настоящия момент липсва върнато потвърждаване за получаването й от тази страна. Видно от заверка на съдебен деловодител при АдмС – Хасково ответникът е бил уведомен по телефона чрез гл. юрк. П. С. за датата и часа на днешното съдебно заседание на 20.05.2020 г., на която дата е осъществено потвърждаване получаването по ел. поща с препис от призовката, изпратена до страната на 24.04.2020 г. Съответно към настоящия момент не е изтекъл законоустановения едноседмичен срок за призоваване на тази страна за датата на днешното съдебно заседание.

Адв. Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът като взе предвид нередовното призоваване на ответника намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което същото следва да бъде отложено за друга дата и час.

Водим от горното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 07.07.2020 г. от 11:20 часа, за която дата и час жалбоподателят да се счита редовно уведомен от днес.

Да се изпрати нова призовка до ответника.

Заседанието приключи в 10:34 часа.

Протоколът се изготви на 26.05.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: