П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 26.05.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести май две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора ………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 709 по описа за 2019 г. … …….….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………………

на именното повикване в 10:45 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Ка Енд Ем Инвест“ ООД - Димитровград, редовно  призован  чрез процесуалния си представител адв. В.С. по телефона на 24.04.2020 г., не изпраща процесуален представител. От пълномощник на същия – адв.В.С., по делото е постъпила молба под вх.№2300/18.05.2020 г., в която сочи, че обективни обстоятелства го възпрепятстват да присъства на съдебното заседание по настоящото административно дело, поради което моли да се даде ход на делото, заявява, че няма доказателствени искания, счита делото изяснено от правна и фактическа страна и ангажира становище по същество на спора. Прилага съдебна практика на ВАС.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ - Пловдив, нередовно призован, призовката изпратена по електронна поща на 24.04.2020 г., но до настоящия момент по делото липсва върнато потвърждение за получаването й. От процесуален представител на ответника е постъпила молба под вх.№2342/19.05.2020 г., в която се сочи, че не се възразява да се даде ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Ангажира се становище по доказателствата и по същество на спора. За ответника се явява ст.юрк.И. П., с представено в днешно съдебно заседание пълномощно.

Юрк. П. – Не възразявам против нередовното ни призоваване. Да се даде ход на делото.

Съдът като взе предвид редовното призоваване на жалбоподателя и становището на процесуалния представител на ответната страна, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Юрк. П. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид становището на процесуалния представител на ответната страна, както и факта, че в предходно проведено по делото открито съдебно заседание на жалбоподателя е дадена възможност да ангажира доказателствени искания, с оглед указаната му в същото съдебно заседание доказателствена тежест, както и факта, че същият не е сторил това в указания от съда срок, а в молбата, постъпила по делото на 18.05.2020 г. изрично заявява, че няма доказателствени искания, счита делото изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. П. – Уважаеми административен съдия, моля да отхвърлите жалбата и да потвърдите ревизионния акт като правилен и законосъобразен. Моля за присъждане на юрисконсултско възнаграждение в полза на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив и възможност за представяне на писмени бележки.

Съдът дава възможност на процесуалния представител на ответника да ангажира писмена защита по делото в 7-дневен срок от днес, като ще постанови решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:52 часа.

Протоколът се изготви на 26.05.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: