П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 21.05.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи май през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

                                  

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора:

сложи за разглеждане адм. дело № 64 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян

на именното повикване 10:11 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.П.Б., не се явява и не изпраща процесуален представител. Същият е редовно призован за днешното съдебно заседание на 24.04.2020 г. по телефон и чрез процесуален представител, видно от представено пълномощно на имейл.

По делото е постъпила молба по имейл с вх. №2340/19.05.2020 г. от процесуалния представител на жалбоподателя, в която моли да се даде ход на делото в тяхно отсъствие, ако са налице предпоставките за това. Заявява, че поддържа жалбата, моли делото да се пренасрочи за друга дата с оглед възможността на вещото лице да изготви заключение по допуснатата експертиза и се посочват дати, на които е възможно да присъстват.

            ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНА ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание по имейл с получено потвърждение за получаване на призовката, се представляват от юрк. Д., с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

            По делото е постъпила молба по имейл с вх.№2403/21.05.2020 г. от процесуалния представител на ответника, в която се моли да се изпрати заключението на вещото лице по допуснатата съдебна експертиза.

            ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЕН СИСТЕМЕН ОПЕРАТОР“ ЕАД, редовно призовани за днешното съдебно заседание по имейл с получено потвърждение за получаване на призовката, не изпращат процесуален представител.

            По делото е постъпило становище по имейл с вх.№2365/20.05.2020 г. от заинтересованата страна, чрез нейния процесуалния представител, в която изразява становище по съществото на спора.

            ВЕЩОТО ЛИЦЕ А.Р.Ж., редовно призована за днешното съдебно заседание по имейл, не се явява.

            По делото е постъпила молба по имейл с вх.№2207/12.05.2020 г. от вещото лице, в която моли да се отложи делото за друга дата и да ѝ се даде възможност да изготви заключение по назначената съдебно-техническа експертиза.

            Юрк. Д. - Да се даде ход на делото.

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :              

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва жалбата, ведно с приложените към нея писмени доказателства.

Докладва писмени доказателства, представени от ответника с придружително писмо рег. индекс 94 С-7008-1#3/20.01.2020 г., представляващи административната преписка.

Докладва свое разпореждане от 09.03.2020 г. за конституиране на страни, разпределение на доказателствената тежест и допускане на съдебно-техническа експертиза по задачи, формулирани в молба на жалбоподателя.

Докладва платежно нареждане на внесен депозит за вещото лице.

Юрк. Д. – Оспорвам жалбата. Да се приеме административната преписка и документите, представени от жалбоподателя. Не възразявам срещу доказателственото искане за назначаване на експертиза. Нямам доказателствени искания на този етап от производството.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложените към жалбата документи и изпратените такива от ответника с придружително писмо рег. индекс 94 С-7008-1#3/20.01.2020 г., представляващи административната преписка.

Съдът също така намира, че следва да даде възможност на вещото лице А.Р.Ж. да изготви заключение в срок по назначената съдебно-техническа експертиза.

Водим от горното, съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото приложените към жалбата документи, а именно писмо с изх.№ 53 Е-450-2/19.12.2019 г. на Община Хасково; препис-извлечение от Протокол № 32/05.09.2018 г. на Община Хасково и нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот №174, том I, рег.№2507, дело № 149/07.04.2011 г., както и изпратените документи от ответника с придружително писмо рег. индекс 94 С-7008-1#3/20.01.2020 г., представляващи административната преписка – от л. 11 до л.140 от делото.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице А.Р.Ж. да изготви заключение в срок по назначената съдебно-техническа експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.06.2020 г. от 10:15 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се уведоми вещото лице за датата на съдебното заседание.

            Заседанието приключи в 10:23 часа.

            Протоколът се изготви на 21.05.2020 година.

 

 

 

 

                                                                                              СЪДИЯ

 

 

 

 

                                                                                              Секретар: