П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ...……...…………….……

и прокурора:…………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 916 по описа за 2019 г. ……………….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………..……..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Булгнайс“ ООД, редовно призован по телефон чрез процесуалния си представител адв.К., се представлява адв. Н.К., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на РИОСВ, гр.Бургас, редовно призован по телефон чрез процесуален представител на 20.05.2020 г., не се явява и не изпраща упълномощен  представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Община Котел, редовно призован, призовката, изпратена по ел. поща, като видно от удостовереното от длъжностното лице по призоваването е налице потвърждаване по телефона, че призовката е получена на 21.05.2020 г., потвърждаване от зам. Кмета, не изпраща представител.

От процесуален представител на тази заинтересована страна – адв.С.Г., по делото е постъпила  молба с вх.№2536/27.05.2020 г., с която заявява, че поради служебна ангажираност във ВАС не е в състояние да се яви в днешното съдебно заседание, но моли на вещите лица да бъде дадена възможност да изготвят заключение по назначената по делото експертиза. Моли следващото съдебно заседание да бъде насрочено за след 22.07.2020 г.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Кметство с.Медвен, общ.Котел, нередовно призован, не изпращат представител. Видно от върнатия отрязък от призовка в съда  същата  е получена на 26.05.2020 г. и към настоящия момент не е изтекъл законоустановеният едноседмичен срок за призоваване на тази страна.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Д.Д.Р., редовно призована, не се явява.   

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Н. Т. И., редовно призована по телефон, не се явява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ И.И.А., редовно призована по телефон, не се явява.

От вещите лица Н.И. и И.А. по ел. поща на съда е постъпила молба с вх.№2129/05.05.2020 г. при АдмС – Хасково, с която молят делото да бъде отложено с поне 1 месец. Същата молба е постъпила и по поща и заведена под вх.№2202/12.05.2020 г. при АДмС-Хасково.

Адв.К. – Да не се дава ход на делото предвид нередовното призоваване на една от страните.

Съдът като взе предвид нередовното призоваване на заинтересованата страна Кметство с.Медвен, общ.Котел намира, че са налице абсолютни процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което същото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 28.07.2020 г. от 13:30 часа, за която дата и час жалбоподателят, ответникът и заинтересованата страна Община Котел да се считат редовно уведомени от днес.

Да се изпрати нова призовка до заинтересованата страна Кметство с.Медвен, общ.Котел и до вещите лица Д.Д.Р., Н. Т. И. и И.И.А..

Заседанието приключи в 10:07 часа.

Протоколът се изготви на 02.06.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: