П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

 

При участието на секретаря Йорданка Попова ..…………………….……

и прокурора:…………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 16 по описа за 2020 г. …………….….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………..……..…

на именното повикване в 09:48 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.П.Г., редовно призован,  не се явява. Същият се представлява от адв. И., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник група сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Хасково (З. И.), редовно призован –призовката изпратена по ел. поща на служебен адрес,  както  от върнатото потвърждение по електронна поща в съда,  същата е получена на 22.05.2020 г., а видно  във върнатата  призовка  на хартиен носител   е удостоверено получаване на 21.05.2020 г. по месторабота, не се явява и не изпраща процесуален представител. 

Адв.И. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва жалбата.

Адв.И. – Поддържам жалбата. Да се приемат приложените по делото писмени доказателства. Няма да соча нови доказателства. Считам делото изяснено от фактическа и правна страна, да се приключи.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приеме като доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка по издаване на обжалвания акт, постъпила в съда под вх.№ 82/07.01.2020 г. и като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на други доказателства намира, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, поради което ще следва да се даде ход по същество на спора. Водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда под вх.№ 82/07.01.2020 г. - от лист 5 до лист 21 от делото.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.И. – Уважаема госпожо председател, считам, че така депозираната жалба от моя доверител е основателна. Прилагам списък за разноски и моля настоящия състав да ми даде разумен срок за представяне на писмена защита.

Съдът дава възможност на страните да представят писмена защита по делото в 3-дневен срок от днес като ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 09:51 часа.

Протоколът се изготви на 02.06.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: