П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова …………………….……

и прокурора:…………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 143 по описа за 2020 г. ……………….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ……………………..……..…

на именното повикване в 09:43 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.С.Д., редовно призован, не се явява. Същият се представлява от адв. М. Д., надлежно упълномощен с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Началник ГПУ Ново село - Свиленград, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Адв.Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва жалбата.

Адв.Д. – Поддържам жалбата, моля да се приемат представените   доказателства. Нямам други доказателствени искания. Считам делото изяснено, да се приключи.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приеме като доказателства по делото изпратената от ответника административна преписка и като взе предвид, че страните нямат искания за събиране на други доказателства намира, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което ще следва да бъде даден ход по същество.

Водим от горното съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото документите, съдържащи се в  административната преписка, постъпила в съда под вх.№ 1496/04.03.2020 г. - от лист 14 до лист 31 по делото.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.Д. – Уважаема госпожо съдия, моля да отмените обжалваната заповед на началника на ГПУ - Ново село, гр.Свиленград, с която на Н.Д. е наложено наказание „порицание“ за срок от 6 месеца. Обжалваният административен акт, според мен, е издаден в противоречие с материално-правните разпоредби, допуснати многобройни и то съществени процесуални нарушения. В заповедта липсват задължителни реквизити, като например време и място на извършване на евентуалното дисциплинарно нарушение. Също така е сбъркана квалификацията, има разминаване между словесното изписване на нарушението и цифровото такова в цитираните две инструкции, като във втората инструкция този текст от 2018 г. е отменен. Също така не е извършено пълно разследване в хода на дисциплинарното производство, като подробни доводи и правни изводи представям в писмена защита. Моля да осъдите ответната страна да заплати на доверителя ми Н.С.Д. направените от него разноски пред настоящата инстанция, представям списък на разноските. Моля за вашия съдебен акт в този смисъл.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 09:47 часа.

Протоколът се изготви на 02.06.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: