П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 02.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на втори юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора  …………….……………………..…..……………….………………..………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1358 по описа за 2019 година ………………….…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 10.20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Й.Г.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично и с адв.Н., надлежно упълномощен с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК РУ - ДИМИТРОВГРАД КЪМ ОДМВР - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание по електронна поща, с потвърждение на електронното призоваване на 22.05.2020г., не се явява и не изпраща представител.

Адв. Н. – Моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва: В изпълнение Определение на съда са постъпили изисканите документи за попълване на административната преписка, изпратени от административния орган с писмо вх.№623/24.01.2020г. с приложени към същото писмени доказателства в заверен вид.

Адв. Н. – Запознати сме с тях. Да се приеме писмото и и приложените към него документи.

Съдът намира, че следва да приеме към доказателствата по делото писмо вх.№623/24.01.2020г. с приложени към същото Инструкция №8121з-823/05.11.2014г. и Протокол с рег.№254р-6321/01.03.2018г. по описа на РУ - Димитровград,поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото: писмо вх.№623/24.01.2020г. с приложени към същото Инструкция №8121з-823/05.11.2014г. и Протокол с рег.№254р-6321/01.03.2018г. по описа на РУ – Димитровград.

Адв. Н. – Нямам други доказателствени искания.

Като взе предвид, че страните не правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа и правна страна и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Н. – Моля да отмените обжалваната от нас заповед като незаконосъобразна, неправилна и недоказана. Както е видно от представеното писмо, по категоричен начин се доказа, че не е спазена процедурата предвидена в ЗМВР и в Инструкция за дисциплината и дисциплинарната практика, няма изготвена обобщена справка по отношение на проведеното производство, във връзка с ангажиране на дисциплинарната отговорност на моя доверител. Описаните в заповедта за наказание справки, са издадени в друга връзка и касаят съвсем друга процедура, ето защо считам, че изцяло е незаконосъобразно производството и води до незаконосъобразност на самата заповед. Отделно от това, по никакъв начин не се доказа от фактическа страна, че мл.експерт С. И. С. е подчинен на инспектор Й.Д., за да му дължи той контрол на подчинен. Предвид това, моля за Вашето решение, с което да отмените обжалваната от нас заповед. Моля да ни присъдите и разноските по делото. Подробни съображения съм изложил и представил в писмена защита, както и списък на разноските.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.29 часа.

Протоколът се изготви на 02.06.2020 г.

                                                                                                 

 

СЪДИЯ:

        

 

Секретар: