П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане АНД (К) № 1383 по описа за 2019 г.

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:31 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ „Диджитал Младенович“ ЕООД, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от адв. Н.И., надлежно упълномощена да го представлява, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба ТД „Тракийска“ към Агенция „Митници“, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

От пълномощника на ответника – юрк. Н.Д., са постъпили идентични молби-становища с вх.№1753/16.03.2020 г. и с вх.№2494/26.05.2020 г., като в последната се моли да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, заявява се, че се оспорва касационната жалба, че страната няма доказателствени искания, няма да сочи нови доказателства, моли за ход по същество и постановяване на решение, с което обжалваното такова да бъде потвърдено, претендира се юрисконсултско възнаграждение. Към молбата е приложено пълномощно за процесуално представителство.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Невена Владимирова.

Адв. И. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото. 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

Адв. И. – Поддържам касационната жалба. Оспорвам отговора срещу нея. Няма да соча нови доказателства. Нямам доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Становище по касационната жалба ще взема в ход по същество. Нямам доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. И. – Почитаеми административни Съдии, моля да постановите решение, с което да уважите касационната жалба на доверителя ми като основателна и доказана, и отмените решението на първоинстанционния съд по мотиви, които подробно сме изложили в касационната жалба. Нямам какво друго да допълня, нямам нови доказателства, с оглед на което Ви моля да постановите решение в този смисъл. Моля да ни присъдите и направените по делото разноски, които представляват адвокатско възнаграждение по договора за  правна помощ.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, считам жалбата за неоснователна и като такава предлагам да я оставите без уважение. Намирам атакуваното съдебно решение за правилно и законосъобразно. Същото е постановено въз основа на събраните по делото доказателства, на база на които безспорно се установява извършеното нарушение. Въз основа на изложените съображения предлагам атакуваният съдебен акт да бъде оставен в сила.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:34 часа.

Протоколът се изготви на 03.06.2020 г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: