П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане АНД (К) № 88 по описа за 2020 г.

докладвано от член-съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:58 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ТД на НАП - Пловдив, отдел „Оперативни дейности“, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

От пълномощника на касатора – юрк. В. Р. е постъпило под вх.№ 2657/29.05.2020 г. писмено становище. В същото се моли да бъде даден ход на делото при отсъствие на представител на страната, заявява се, че поддържа подадената касационна жалба, моли се обжалваното решение на Районен съд - Димитровград да бъде отменено като неправилно и незаконосъобразно, и се излага становище по съществото на спора. Претендира се юрисконсултско възнаграждение, както и се прави възражение при условията на алтернативност за прекомерност на претендираните от ответната стана разноски за адвокатско възнаграждение. Към становището е приложено пълномощно за процесуално представителство и списък на направените разноски.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба Т.И.И., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

От пълномощника на ответника – адв. А.Х. е постъпило под вх.№ 2688/01.06.2020 г. писмено становище по делото, в което се моли обжалваното решение да бъде оставено в сила, като се излагат и съображения по съществото на спора. Претендира се присъждане на направените по делото разноски.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Невена Владимирова.

ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото. 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, считам касационната жалба за основателна. Действително от събраните по делото доказателства считам, че се налага извод за извършено административно нарушение, тоест за налични доказателства за работещо фискално устройство и липсата на обективна невъзможност от страна на наказаното лице да издаде фискален бон. Споделям и останалите доводи в касационната жалба, като за процесуална икономия няма да ги преповтарям. С оглед на изложеното моля да уважите касационната жалба, да отмените решението на РС – Димитровград и да потвърдите издаденото наказателно постановление.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:02 часа.

Протоколът се изготви на 03.06.2020 г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: