П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане АНД (К) № 91 по описа за 2020 г.

докладвано от член-съдия Цв. Димитрова

на именното повикване в 11:02 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ Областна дирекция по безопасност на храните - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

От пълномощника на касатора – юрк. Д.С.А. е постъпило писмено становище под вх.№1665/11.03.2020 г., с приложено пълномощно за процесуално представителство, както и писмено становище вх.№ 2737/02.06.2020 г. В същите се заявява, че страната няма възражения да бъде даден ход на делото при липса на процесуални пречки за това при отсъствието на неин представител в днешното съдебно заседание и че се поддържа изцяло подадената срещу решението на РС - Димитровград касационна жалба. Заявява се, че нямат искания за събиране на нови доказателства и се претендира обжалваното решение да бъде отменено, като се постанови ново такова, с което да се потвърди наказателното постановление.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба „Злативес“ ЕООД – с. К., Община Д., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

От пълномощника на ответника – адв. А.Х. е постъпило писмено становище по същество под вх.№ 2689/01.06.2020 г., в което се моли обжалваното решение да бъде оставено в сила и се излагат съображения по съществото на спора.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Невена Владимирова.

ПРОКУРОРЪТ – Моля за ход на делото. 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания. Считам делото изяснено от фактическа страна, да се приключи.

Съдът като взе предвид, че от страните не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, считам касационната жалба за основателна. Считам, че РС – Димитровград е стигнал до неправилен извод, че процесният случай се явява маловажен, като възприетите доводи за ниската стойност на продадената напитка и незнанието у живущите в с. Крепост, че обектът работи, считам че не могат да бъдат възприети за основателни доводи, за да се омаловажи и неглижира извършено формално нарушение, което цели именно заплашване живота и здравето на гражданите. По изложените съображения, както и по останалите такива изложени в жалбата доводи, които изцяло споделям, ще Ви моля да уважите касационната жалба, да отмените решението на РС – Димитровград като правилно и законосъобразно и да потвърдите издаденото наказателно постановление.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 11:05 часа.

Протоколът се изготви на 03.06.2020 г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: