П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

                                                       

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане АНД (К) № 146 по описа за 2020 г.

докладвано от Председателя

на именното повикване в 11:28 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ЕТ „Гранд Комерсиал П.Н.“ – гр.Г., нередовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител. Видно от върнатата разписка от изпратената до същия призовка за днешна дата и час за провеждане на съдебното заседание, същата не е оформена по надлежния ред, доколкото липсва вписана датата, на която е получена призовката, от което и не може да се удостовери своевременното ѝ получаване.  

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба Дирекция "Инспекция по труда" - Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от ст. юрк. К.Г., надлежно упълномощена с представено днес пълномощно.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Невена Владимирова.

Ст. юрк. Г. – Считам, че ход на делото не следва да бъде даван предвид нередовното призоваване на касатора.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, аз също считам, че е налице процесуална пречка за даване ход на делото поради нередовното призоваване на касатора, поради което ще моля да го отложите за друга дата. 

Съдът намира, че с оглед нередовното призоваване на касатора ход на делото не следва да бъде даван в днешното съдебно заседание, а същото следва да бъде отложено за друга дата и час, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 15.07.2020 г. от 10:00 часа, за която дата ответникът и ОП – Хасково да се считат уведомени. Да се изпрати нова призовка на касатора.

ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ на служителя по връчване на съдебните книжа и призовки, че следва редовно да оформя разписките за получаването на същите.

Заседанието приключи в 11:32 часа.

Протоколът се изготви на 03.06.2020 г.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: