П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 04.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на четвърти юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                Членове:                                          

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора Елеонора Иванова   

сложи за разглеждане исково адм.дело №  1279 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка Желева  

На именното повикване в 10:14 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Р.М.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. З.Г., надлежно упълномощена да го представлява с пълномощно, представено по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по иска Агенция “Пътна инфраструктура“ – София, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Елеонора Иванова.

Адв. Г. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Г. – Да се приложи към настоящото дело АНД № 246/2017 г. по описа на РС – Димитровград, ведно с приложеното към него КАНД № 274/2018 г. по описа на АдмС – Хасково.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приложи към настоящото дело АНД № 246/2017 г. по описа на РС – Димитровград, ведно с КАНД № 274/2018 г. по описа на АдмС – Хасково.

Съдът намира, че следва да приеме писмените доказателства, като приложи към настоящото дело до окончателното му приключване във всички съдебни инстанции АНД № 246/20017 г. по описа на РС – Димитровград, ведно със съдържащото се в него КАНД № 274/2018 г. по описа на АдмС – Хасково, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА и ПРИЛАГА към настоящото дело до окончателното му приключване във всички съдебни инстанции АНД № 246/20017 г. по описа на РС – Димитровград, ведно със съдържащото се в него КАНД № 274/2018 г. по описа на АдмС – Хасково.

Адв. Г. – Нямам искания за събиране на други доказателства. Моля делото да се приключи. Представям Ви списък на разноските.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам искания за събиране на други доказателства.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства намира, че делото е изяснено от правна и фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Г. – Госпожо Председател, моля да постановите решение, с което да осъдите ответника да заплати на Р.М. сумата от 950 лв., представляващи обезщетение за нанесена му имуществена вреда, а именно платено адвокатско възнаграждение за осъществяване на процесуално представителство пред две съдебни инстанции, във връзка с обжалване на наказателно постановление №4480/20.04.2017 г., както и да му присъдите лихва на забава в размер на 122.58 лв., считано от датата на отмяна на незаконосъобразното наказателно постановление, а именно 03.08.2018 г. до датата на завеждане на исковата молба – 11.11.2019 г., както и законната лихва върху сумата от 950 лв., считано от датата на завеждане на исковата молба – 11.11.2019 г. до окончателно изплащане на сумата. Моля да ни присъдите сторените в настоящото производство разноски за платена държавна такса и процесуално представителство, съобразно представения днес списък. В този смисъл моля за Вашето решение.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо Председател, считам исковата претенция за доказана по основание и размер и предлагам да бъде уважена.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:19 часа.

Протоколът се изготви на 04.06.2020 година.

               

 

 

 

        СЪДИЯ:

 

 

 

 

 

         Секретар: