П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 04.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на четвърти юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:        

 

                                  

При участието на секретаря Дорета Атанасова……..………………………..……..…..

и  прокурора ……………………...…………..……………….…………….………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 271 по описа за 2020 година ….……..………….. 

докладвано от съдия Ива Байнова…….…….…....…...……….……...…………………..

на именното повикване в 11.48 часа се явиха:……………………………………………

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА А.И.Д., редовно призована, не се явява.

                        От пълномощника на същата - адв. Р.Р., е постъпило писмено становище, в което заявява, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание. Заявява, че поддържа подадената жалба, няма да сочи нови доказателства и няма доказателствени искания, не възразява по даване ход на делото по същество и обявяването му за решаване, като излага и подробни съображения по същество.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОД НА ДФ “ЗЕМЕДЕЛИЕ” - ХАСКОВО, редовно призован, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия – ст. юриск. П., е постъпила молба, в която сочи, че поради служебна ангажираност е в невъзможност да присъства и да вземе участие в днешното съдебно заседание, но не възразява по даване ход на делото. Заявява, че оспорва жалбата, като я счита за неоснователна и моли да бъде приета представената преписка. Представя писмени доказателства, като в случай на оспорване на същите, прави искане за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза с поставени конкретни въпроси. В случай на представяне на нови доказателства или направени доказателствени искания от страна на жалбоподателката, моли да му се даде възможност да изрази становище по тяхната относимост, допустимост и необходимост преди да бъдат приети по делото. В случай на неуважаване на направените доказателствени искания, липса на доказателствени искания от оспорващата страна и даване на ход по същество, моли жалбата да се остави без уважение, като излага подробни съображения в тази насока. Претендира разноски, като прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалбата, подадена от А.И.Д. насочена срещу Акт за установяване на публично държавно вземане №24/112/08391/3/01/04/01/17.10.2018 г., издаден от Директора на Областна дирекция – Хасково при ДФ “Земеделие”.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателства документите съдържащи се в адм. дело № 672/2018 г. по описа на АдмС – Стара Загора, приложените такива по адм. дело № 1175/2018 г. по описа на АдмС – Хасково, както и допълнително представените с депозираната от пълномощника на ответника молба от 03.06.2020 г.

                        По направеното доказателствено искане от страна на пълномощника на ответника за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, съдът ще се произнесе сред становището на жалбоподателката. В тази връзка следва на същата да се изпрати препис от депозираната на 03.06.2020 г. молба с указания до датата на следващото съдебно заседание да изрази становище по искането за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, като по евентуалното назначаване на такава, съдът ще се произнесе в следващото съдебно заседание.

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото писмените такива приложени към жалбата и административната преписка по адм. дело № 672/2018 г. по описа на АдмС – Стара Загора, приложените към адм. дело № 1175/2018 г. по описа на АдмС – Хасково, както и представените с молба вх. № 2765/03.06.2020 г. от ответника заверени копия от справка за търсене на конкретно плащане – резултати от 25.01.2019 г. и бр. справки за информация за конкретен превод или директна операция от 28.01.2019 г.  

                        ДА СЕ ИЗПРАТИ на жалбоподателката препис от депозираната на 03.06.2020 г. молба, ведно с приложенията към нея, като УКАЗВА на жалбоподателката до датата на следващото съдебно заседание да изрази становище по искането за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза, след което съдът ще се произнесе по евентуалното назначаване на такава.

                        С оглед правилното изясняване на делото от фактическа страна съдът намира, че следва същото да се отложи за друга дата, водим от което 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 16.07.2020 г. от 10.30 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се изпрати съобщение и препис от молбата на жалбоподателката съгласно указанията на съда.

                        Заседанието приключи в 11.53 часа.

                        Протоколът се изготви на 04.06.2020 година.

 

 

 

     СЪДИЯ:

 

 

 

                                     

     Секретар: