П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 05.06.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на пети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 1174 по описа за 2019 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.13 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ГЛОБАЛ БИО ХЪРБС БЪЛГЕРИА“ ЕООД, редовно призован за днешното съдебно заседание чрез адв. Е.Т., с призовка връчена по телефона на 18.05.2020 г., се представлява от управителя Т. М. и адв. Т., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД, редовно призован за днешното съдебно заседание, по електронна поща с призовка връчена на 16.05.2020 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх.№2531/27.05.2020 г. от Д. О. – кмет на Община Ивайловград, с която съобщава на съда, че поради по-рано приет ангажимент по АНД №3/2020 г. по описа на Районен съд – Ивайловград за 2020 г., за днешна дата от 09:00 часа, е невъзможно явяването на процесуалния представител на Община Ивайловград по настоящото дело. Моли заседанието по настоящото дело да бъде пренасрочено за друга дата. Към молбата е приложена Призовка за страна с вх.№11-00-152/15.05.2020 г., от която е видно, че в действителност на днешната дата в Районен съд – Ивайловград, кметът на Община Ивайловград е призован като жалбоподател.

АДВ. Т.: Да се даде ход на делото. Считам, че кметът на Община Ивайловград разполага с процесуалната възможност да ангажира колега адвокат, който да го представлява в настоящото производство.

Съдът намира, становището на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. Т., по съществото си за правилно, но доколкото следва да се осигури възможност на ответника в цялост да реализира правото си на защита, следва да бъде уважена подадената от него молба на основание чл.139, ал.1 от АПК, като производството по делото следва да се отложи за друга дата и час, но на същия изрично да се укажат последиците по чл.139, ал.2 от АПК, а именно: че при повторно наличие на такива основания същите не могат да служат като основание за отлагане на делото по смисъла на чл.139, ал.2 от АПК.

Предвид гореизложеното съдът намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и производството следва да бъде отложено за друга дата.

Ето защо, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на ответника кмет на Община Ивайловград последиците по чл.139, ал.2 от АПК, а именно: че при повторно наличие на такива основания същите не могат да служат като основание за отлагане на делото по смисъла на чл.139, ал.2 от АПК.

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 19.06.2020 г. от 11.00 часа, за която дата жалбоподателят уведомен от съдебно заседание чрез управителя и процесуалния си представител, ответникът – при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

            Заседанието приключи в 10.17 часа.

            Протоколът се изготви на 05.06.2020 година.

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар