П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 09.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на девети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1056 по описа за 2019 година ………..………..…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 09.53 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.М.Д., редовно призован за днешно съдебно заседание, чрез съдебен адресат по e-mail с получено потвърждение за призовка на 26.05.2020г., не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

От адв. Й., е постъпила молба вх.№2886/09.06.2020г., подписана с валиден електронен подпис. В същата се сочи, че поради служебна ангажираност не може да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява да се даде ход на делото. Сочи, че е запозната с молбата на вещото лице и не възразява да му бъде предоставена възможност да изготви заключението си по назначената съдебно-техническа експертиза. В случай на оттегляне от страна на ответника искането за изготвяне на експертиза се представят Писмени бележки и Списък за разноски.

ОТВЕТНИКЪТ Зам. изпълнителен Директор на ДФ „Земеделие“, редовно призован за днешното съдебно заседание по e-mail, с получено потвърждение за призовка на 26.05.2020г., се представлява от ст.юрк. П., с пълномощно по делото.

Вещото лице Т.Н.Г., редовно призован по телефона на 26.05.2020г., не се явява.

Съдът докладва:

От вещото лице Г. е постъпила молба вх.№2567/28.05.2020г., в която се сочи невъзможност за изготвяне на експертизата до датата на днешното съдебно заседание, поради което, се моли да му бъде предоставена възможност да изготви заключение по експертизата, а делото да се отложи за друга дата.

Ст.юрк. П. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване на ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Ст.юрк. П. – Моля да бъде предоставена възможност на вещото лице да изготви и представи по делото заключение по назначената съдебно-техническа експертиза.

С оглед становището на ответната страна, че поддържа искането за изготвяне  заключение по назначената по делото експертиза, както и становището на жалбоподателя, че не се възразява да се предостави възможност на вещото лице за изготвяне на такава, съдът намира, че следва да предостави възможност на вещото лице Г. да изготви и представи заключението по съдебно-техническата експертиза, и представи същото не по-късно от седем дни преди датата на следващото съдебно заседание, а делото следва да бъде отложено за друга дата.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице да изготви и представи заключението си по назначената съдебно-техническа експертиза, с указание да представи същото не по късно от седем дни преди датата на следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.09.2020г. от 10.30 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Да се уведоми вещото лице за предоставената му възможност.

Заседанието приключи в 09.58 часа.

Протоколът се изготви на 09.06.2020г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: