П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 09.06.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на девети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Д.

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 940 по описа за 2019 г. … ….…….

докладвано от съдия Цветомира Д. …………………….…..…

на именното повикване в 10:33 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.В.Д., редовно призована по телефон чрез процесуалния си представител адв.Б., не се явява. Същата се представлява от адв. М.Б., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Хасково, редовно призован по електронна поща като, видно от върнатото потвърждение в съда, призовката получена на 26.05.2020 г., се представлява от гл.юрк. А. Д., надлежно упълномощен по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Е.А.С., редовно призована на 01.06.2020 г., не се явява. От същата е получена молба с вх. №2882/08.06.2020г., в която сочи, че е получила съобщение по телефон за назначаването й за вещо лице по делото на 01.06.2020г., което не позволява изготвяне на заключение в срок.

Адв.Б. – Да се даде ход на делото.

Юрк.Д. – Моля за ход на делото.

Съдът като взе предвид редовното призоваване на страните намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва, че с разпореждане от закрито заседание от 13.03.2020г. за вещо лице по настоящото дело е назначена С.С., като е разпоредено призоваването й . Видно от обективираното в призовката, изпратена до  вещото  лице, същата е призована по телефона едва на дата 26.05.2020 г., като на 27.05.2020 г. от назначеното вещо лице е постъпила молба с вх.№2558,  в която поради свързаност с Директор Дирекция „АГСИ“ към Община Хасково, е помолила да бъде заменена с друго вещо лице. С разпореждане на съда от закрито заседание от 28.05.2020 г. вещото лице инж. С.С. е освободена от изпълнение на възложената задача и за вещо лице е назначена инж.Е.С..

Адв.Б. – Моля да предоставите възможност на вещото лице да се да представи експертизата.

Юрк.Д. – Нямам искания. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение.

Съдът като взе предвид, че назначеното по делото вещо лице инж.Е.С. не е могла да изпълни възложената й задача в законоустановения срок изцяло по обективни причини и доколкото експертизата е от значение за правилното изясняване на делото от фактическа страна, намира, че на назначеното вещо лице следва да бъде дадена възможност да изготви заключение по поставените му задачи, поради което и делото ще следва да бъде отложено за друга дата и час, водим от което

                                           О П Р Е Д Е Л И:  

ДАВА възможност на вещото лице инж. Е.А.С. да изготви заключение по възложените й задачи.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 28.07.2020 г. от 10:20 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени от днес.

ДА се изпрати нова призовка на инж. Е.С. с указание експертизата да бъде изготвена и представена по делото в едноседмичен срок преди датата на насроченото съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10:37 часа.

Протоколът се изготви на 09.06.2019 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: