П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 09.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на девети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора Елеонора Иванова  ……..…..……………….………………..…… 

сложи за разглеждане исково адм. дело № 379 по описа за 2019 година ………..…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 09.45 часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ Д.Й.М., редовно призован за днешното съдебно заседание на 22.05.2020г. чрез адв.М., не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

От процесуалния представител на същия е постъпила молба вх.№2144/07.05.2020г. и молба вх.№2748/03.06.2020г. В последната се сочи невъзможност за явяване в днешно заседание на адв. М. поради служебна ангажираност в друг съдебен район, но не се възразява да се даде ход в отсъствие на ищеца и неговия процесуален представител, поддържат исковата молба, нямат доказателствени искания. Моли се за решение с което да се отменят заповедите на Кмет на Община Минерални бани като незаконосъобразни, да се присъди исканата сума, ведно с законната лихва върху нея. Моли се за присъждане на разноски и по настоящото производство.

ОТВЕТНИКЪТ  по исковата молба ОБЩИНА МИНЕРАЛНИ БАНИ, нередовно призовани за днешното съдебно заседание. Същият е призован по телефона на 27.05.2020г. чрез адв.Ч., като същата не е посочена като съдебен адресат. Наред с горното, приложеното в кориците на делото пълномощно по отношение на адв.Ч. е издадено от името на Кмет на Община Минерални бани, но в същото се сочи упълномощаване на Адвокатско дружество „Й., Ч. и партньори“ да представляват Кмета на Община Минерални бани пред АдмС – Хасково. Предвид което, призоваването на Община Минерални бани чрез адв.Ч. се явява нередовно.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО се явява Елеонора Иванова, прокурор при ОП – Хасково.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.В.Р., редовно призована за днешното съдебно заседание по телефона на 22.05.2020г., се явява лично представила заключение в срок с вх.№1130/14.02.2020г.

ПРОКУРОРЪТ – С оглед нередовното призоваване на ответника по делото считам, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Съдът, като взе предвид нередовната процедура по призоваване на ответната страна намира, че са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, предвид което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 30.06.2020г. от 10.15 часа, за която дата ищеца, вещото лице и Окръжна прокуратура – Хасково да се считат уведомени от днес.

                        Да се призове ответната страна – Община Минерални бани, като им се укаже, че следва да се представи надлежно пълномощно по отношение на адв.Ч..

Заседанието приключи в 09.52 часа.

Протоколът се изготви на 09.06.2020 г.

                                                                                                 

 

СЪДИЯ:

        

 

Секретар: