П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 11.06.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на единадесети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова …………….…….……

и прокурора ……………………………………………………….……..…..

сложи за разглеждане адм. дело № 1357 по описа за 2019 г. …….……

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………..….….….

на именното повикване в 10:31 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.И.С., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Т. Н., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник РУ-Димитровград към ОДМВР - Хасково, не изпраща представител. Същият е призован по телефон на 18.05.2020 г. В списъка за призоваване е записан телефонен номер, без да е ясно същият от къде е изведен, както и няма данни кой е уведомен на този телефон. РУ-Димитровград към ОДМВР – Хасково, разполагат със служебна електронна поща, поради което призоваването е следвало да се извърши при условията на извънредно положение по ел. поща. Предвид изложеното съдът намира, че е налице нередовна процедура по призоваване на ответника, без да са налице категорични данни посоченият телефонен номер да е на Началник РУ-Димитровград, както и липсват данни кой е уведомен при извършеното телефонно обаждане.

Адв. Н. – Предвид нередовното призоваване на ответника считам, че ход на делото не следва да се дава.

Съдът намира, че е налице нередовно процедура по призоваване на ответника. Същият няма категорични данни да е уведомен редовно, поради което ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван, а делото следва да се отложи за друга дата, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА  същото за 09.07.2020 г. от 10:15 часа, за която дата жалбоподателят да се счита редовно уведомен от днес. Ответникът да бъде призован на служебен електронен адрес, а в случай на липса на обратен отговор за получаване на призовката, едва тогава да се призове по телефона, с изрично отбелязване с кого е разговаряно по телефона.

Заседанието приключи в 10:37 часа.

Протоколът се изготви на 11.06.2020 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: