П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 11.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на единадесети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове:  

 

 

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 870 по описа за 2019 година  

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 11.40 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „РЕТРО АВАНГАРД“ ЕООД - Хасково, редовно призован, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия - адв. Ф., е постъпила молба с вх. № 2958/10.06.2020 г. в която заявява, че е служебно ангажирана на днешната дата, но не възразява по даване ход на делото. Не възразява и по приемане на представените от ответника писмени доказателства, като излага съображения, че същите не удостоверяват компетентност на ревизиращите органи. Излага също съображения по съществото на спора, като претендира присъждане на направените по делото разноски.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - Пловдив, редовно призован, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия - главен юрисконсулт Д. К., е постъпила молба, в която заявява, че е в невъзможност да се яви на днешното съдебно заседание, но не възразява по даване ход на делото, при липса на процесуални пречки за това. Заявява, че няма доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. В случай, че се представят доказателства от страна на жалбоподателя или се направят доказателствени искания, моли да ѝ бъде дадена възможност да изрази становище по тях. В случай, че бъде даден ход на делото по същество, моли да се постанови решение отхвърлящо жалбата и потвърждаващо изцяло обжалвания ревизионен акт. Претендира юрисконсултско възнаграждение. В случай на отмяна на ревизионният акт и възлагане на разноски по делото, прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :    

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Съдът счита, че следва да се приемат като доказателства документите, приложени към писмените бележки на ответника, представени под вх. № 719/29.01.2020 г., водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото представените от ответника в заверен вид документи, а именно: писмо изх. № 91-00-131/29.08.2018 г. на Зам.-изпълнителен директор на НАП; Заповед № РД-03-3800/20.11.2018 г. на Директор ТД на НАП – София, ведно с командировъчно; Заповед № РД-03-3794/20.11.2018 г. на Директор ТД на НАП – София, ведно с командировъчно; Заповед № РД-03-3795/20.11.2018 г. на Директор ТД на НАП – София, ведно с командировъчно; Заповед № РД-03-3793/20.11.2018 г. на Директор ТД на НАП – София, ведно с командировъчно; фактури от 30.11.2018 г., ведно с фискални бонове – 4 бр.; свидетелство за регистрация на МПС част I, ведно с фискален бон.

                        Съдът като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

                        Заседанието приключи в 11.44 часа.

                        Протоколът се изготви на 11.06.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ: 

 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: